MESNA PITA ODLIČNA ZA POČETAK DANA Kanadski specijalitet provereno dobar recept!
Preukusna je, videćete.

Tradicionalna pita s mesom
Možda vas zanima:


UKUS KOJI OSVAJA Aromatična supa iz Italije je jednostavna i prekrasna
Lako se može napraviti.

SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.

TOPI SE U USTIMA! Punjeno pecivo je sve što vam treba ovog jutra
Nešto neobično što ćete probati.
Sastojci:
2 paketa gotovog testa
1 jaje
ulje
Za nadev:
250 g mlevenog svinjskog mesa
1 krompir
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
2 kašičice ruzmarina
2 kašičice majčine dušice
100 ml belog vina
prstohvat cimeta
prstohvat muskatnog oraščića
so, biber
suvi začin
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na manje kocke, pa skuvajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne prekuva. Ocedite ga, pa polovinu izgnječite kao da spremate pire, a drugu polovinu ostavite u kockicama. Vodu ne prosipajte. Propržite crni i beli luk, pa dodajte mleveno meso. Ubacite začine i pržite oko 10 minuta dok ne ispari tečnost. Sipajte vino i kuvajte dok i ono ne ispari. Dodajte čašu vode u kojoj se kuvao krompir pa promešajte, ubacite izgnječen krompir pa tek na kraju ubacite krompir u komadićima. Ne mešajte previše da se krompir ne raspadne. Smesu sipajte u vatrostalnu činiju koju ste obložili testom, pa i preko mesa ga stavite da prekrije tepsiju. Premažite umućenim jajetom i možete ga viljuškom ili nožem ukrasiti. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.

SAHER TORTA Donosimo vam originalni recept za neodoljivu čokoladnu poslasticu
Kremasta i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)