MESNA PITA ODLIČNA ZA POČETAK DANA Kanadski specijalitet provereno dobar recept!
Preukusna je, videćete.
Tradicionalna pita s mesom
Sastojci:
2 paketa gotovog testa
1 jaje
ulje
Za nadev:
250 g mlevenog svinjskog mesa
1 krompir
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
2 kašičice ruzmarina
2 kašičice majčine dušice
100 ml belog vina
prstohvat cimeta
prstohvat muskatnog oraščića
so, biber
suvi začin
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na manje kocke, pa skuvajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne prekuva. Ocedite ga, pa polovinu izgnječite kao da spremate pire, a drugu polovinu ostavite u kockicama. Vodu ne prosipajte. Propržite crni i beli luk, pa dodajte mleveno meso. Ubacite začine i pržite oko 10 minuta dok ne ispari tečnost. Sipajte vino i kuvajte dok i ono ne ispari. Dodajte čašu vode u kojoj se kuvao krompir pa promešajte, ubacite izgnječen krompir pa tek na kraju ubacite krompir u komadićima. Ne mešajte previše da se krompir ne raspadne. Smesu sipajte u vatrostalnu činiju koju ste obložili testom, pa i preko mesa ga stavite da prekrije tepsiju. Premažite umućenim jajetom i možete ga viljuškom ili nožem ukrasiti. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUS KOJI OSVAJA Aromatična supa iz Italije je jednostavna i prekrasna
Lako se može napraviti.
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
TOPI SE U USTIMA! Punjeno pecivo je sve što vam treba ovog jutra
Nešto neobično što ćete probati.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)