MESNA PITA ODLIČNA ZA POČETAK DANA Kanadski specijalitet provereno dobar recept!
Preukusna je, videćete.
Tradicionalna pita s mesom
Sastojci:
2 paketa gotovog testa
1 jaje
ulje
Za nadev:
250 g mlevenog svinjskog mesa
1 krompir
1 glavica crnog luka
4 čena belog luka
2 kašičice ruzmarina
2 kašičice majčine dušice
100 ml belog vina
prstohvat cimeta
prstohvat muskatnog oraščića
so, biber
suvi začin
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na manje kocke, pa skuvajte u slanoj vodi, ali pazite da se ne prekuva. Ocedite ga, pa polovinu izgnječite kao da spremate pire, a drugu polovinu ostavite u kockicama. Vodu ne prosipajte. Propržite crni i beli luk, pa dodajte mleveno meso. Ubacite začine i pržite oko 10 minuta dok ne ispari tečnost. Sipajte vino i kuvajte dok i ono ne ispari. Dodajte čašu vode u kojoj se kuvao krompir pa promešajte, ubacite izgnječen krompir pa tek na kraju ubacite krompir u komadićima. Ne mešajte previše da se krompir ne raspadne. Smesu sipajte u vatrostalnu činiju koju ste obložili testom, pa i preko mesa ga stavite da prekrije tepsiju. Premažite umućenim jajetom i možete ga viljuškom ili nožem ukrasiti. Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUS KOJI OSVAJA Aromatična supa iz Italije je jednostavna i prekrasna
Lako se može napraviti.
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
TOPI SE U USTIMA! Punjeno pecivo je sve što vam treba ovog jutra
Nešto neobično što ćete probati.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)