BAKIN RECEPT JE NAJBOLJI Neodoljiva pita sa jabukom i cimetom zamirisaće sve
Kuća će imati najlepši miris.
Pita sa cimetom i jabukom
Sastojci:
1 pakovanje kora za pite
1,5 kg slatkih jabuka
1,5 kesica cimeta
1/2 kašičice muskatnog oraščića
1 šolja kisele vode
3 kašike ulja
Priprema:
Jabuke operite, očistite i narendajte. Dodajte im cimet i muskatni oraščić, pa sve lepo izmešajte. Pomešajte kiselu vodu i ulje, pa prvu koru poprskajte tom mešavinom. Stavite drugu koru, pa i nju poprskajte i preklopite
trećom korom. Na treću koru duž veće strane poređajte narendane jabuke i uvijte u rolat. Rolat stavite u pleh sa pek-papirom. Isto uradite s ostatkom kora i fila. Rolate premazati mešavinom kisele vode i ulja, pa stavite
da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POLUDEĆETE ZA OVIM RECEPTOM Piti sa kupusom i mesom sočnost daje PREUKUSAN preliv
Pravi se od gotovih kora.
MESNA PITA ODLIČNA ZA POČETAK DANA Kanadski specijalitet provereno dobar recept!
Preukusna je, videćete.
NAJBRŽA PITA Obavezno probajte zapečene makarone, lak i jednostavan recept iz rerne
Najbolje je da se služi toplo.
KAKAV SLASNI DORUČAK! Popara na malo drugačiji način će vas vratiti u detinjstvo, a oduševiće vas moderan recept
Nešto novo što ćete probati.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)