BAKIN RECEPT JE NAJBOLJI Neodoljiva pita sa jabukom i cimetom zamirisaće sve
Kuća će imati najlepši miris.
Pita sa cimetom i jabukom
Sastojci:
1 pakovanje kora za pite
1,5 kg slatkih jabuka
1,5 kesica cimeta
1/2 kašičice muskatnog oraščića
1 šolja kisele vode
3 kašike ulja
Priprema:
Jabuke operite, očistite i narendajte. Dodajte im cimet i muskatni oraščić, pa sve lepo izmešajte. Pomešajte kiselu vodu i ulje, pa prvu koru poprskajte tom mešavinom. Stavite drugu koru, pa i nju poprskajte i preklopite
trećom korom. Na treću koru duž veće strane poređajte narendane jabuke i uvijte u rolat. Rolat stavite u pleh sa pek-papirom. Isto uradite s ostatkom kora i fila. Rolate premazati mešavinom kisele vode i ulja, pa stavite
da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POLUDEĆETE ZA OVIM RECEPTOM Piti sa kupusom i mesom sočnost daje PREUKUSAN preliv
Pravi se od gotovih kora.
MESNA PITA ODLIČNA ZA POČETAK DANA Kanadski specijalitet provereno dobar recept!
Preukusna je, videćete.
NAJBRŽA PITA Obavezno probajte zapečene makarone, lak i jednostavan recept iz rerne
Najbolje je da se služi toplo.
KAKAV SLASNI DORUČAK! Popara na malo drugačiji način će vas vratiti u detinjstvo, a oduševiće vas moderan recept
Nešto novo što ćete probati.
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)