PATLIDŽAN PUNJEN SIROM Sočno jelo koje govori 1000 jezika, a pravi se očas posla i uspeva svima
Obrok za pamćenje, prste da poližete.
Potrebno je
- 2 srednja patlidžana
- 200 g feta sira
- 100 g sremskog sira
- 1 jaje
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so
- biber
- origano
Priprema:
Operite patlidžane, presecite ih na pola po dužini i izdubite sredinu kašikom. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckani beli luk. Dodajte izdubljenu sredinu patlidžana, posolite, pobiberite i pržite dok ne omekša. U posudi pomešajte feta sir, rikotu, jaje, prženi patlidžan, origano i dobro sjedinite. Napunite polovine patlidžana smesom i stavite ih u vatrostalnu posudu. Prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Poslužite toplo.
Možda vas zanima:
ITALIJANSKA PASTA Slasni delikates sa patlidžanom koji budi sva čula
Poješćete u slast, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJSOČNIJA KROMPIR ČORBA Fenomenalan obrok dugo će vas držati sitim, a krepi organizam u trenu
Neodoljiva i sočna, ukusa koji priča priče.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
SOČNI BIFTEK ZA PRAVE GURMANE Po receptu pevačice Vere Matović
Vera Matović, pevačica narodne muzike čija karijera traje preko 54 godine, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. U njenim specijalitetima najviše uživa suprug Ratomir, a upravo ovaj biftek mu je omiljen.
PATLIDŽAN PUNJEN SIROM Sočno jelo koje govori 1000 jezika, a pravi se očas posla i uspeva svima
Obrok za pamćenje, prste da poližete.
KUVAJTE MESO SA OVIM VOĆEM Neće biti tvrdo već mekano i slasno
Primenite ovaj jednostavni trik za mekano meso.
DŽEJLINE TAKOS KORPICE SE NE ODBIJAJU Donose duh Meksika, a tope se u ustima
Džejla Ramović, pobednica muzičkog takmičenja i pevačica izuzetnog vokala, svakom novom pesmom oduševi vernu publiku. Da nije talentovana samo za pevanje, dokazuje i ovo sočno, meksičko jelo koje je pravi raj za nepca.
NEVIDLJIVI KOLAČ SA JABUKAMA Viralni desert koji je zaludeo milione domaćica, a evo i razloga
Jednostavne pripreme i skupog ukusa, za sve prilike.
ITALIJANSKA PASTA Slasni delikates sa patlidžanom koji budi sva čula
Poješćete u slast, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)