PATLIDŽAN PUNJEN SIROM Sočno jelo koje govori 1000 jezika, a pravi se očas posla i uspeva svima

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Obrok za pamćenje, prste da poližete.

patlidžan punjen sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 srednja patlidžana
  • 200 g feta sira
  • 100 g sremskog sira
  • 1 jaje
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • origano

Priprema:
Operite patlidžane, presecite ih na pola po dužini i izdubite sredinu kašikom. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckani beli luk. Dodajte izdubljenu sredinu patlidžana, posolite, pobiberite i pržite dok ne omekša. U posudi pomešajte feta sir, rikotu, jaje, prženi patlidžan, origano i dobro sjedinite. Napunite polovine patlidžana smesom i stavite ih u vatrostalnu posudu. Prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Poslužite toplo.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading