BRIOŠ Tradicionalni slatki hleb iz Francuske koji se savršeno slaže sa šoljicom kafe
Svaki zalogaj je raj za nepca, a čokolada mu daje poseban šmek.
Potrebno je
- 2 1/4 kašičice suvog kvasca
- 50 ml tople vode
- 250 ml mleka
- 540 g brašna
- 75 g šećera
- prstohvat soli
- 2 jajeta
- 100 g putera
- 1 1/4 šolje čokoladnih čipsa
Još:
- 1 jaje
- 1 kašičica biljnog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Dodajte kvasac i prstohvat šećera u toplu vodu, pa promešajte i ostavite 5 minuta da se aktivira. U zasebnoj posudi pomešajte brašno, mleko, šećer, so, jaja i aktivirani kvasac. Sjedinite dobro. Pokrijte i ostavite 10-ak minuta. Mikserom Zatim umesite testo, pa dodajte puter sobne temperature i sve sjedinite. U nauljenu činiju prebacite testo pa pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 2 sata, na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini podelite testo na dva dela, pa svaki razvucite oklagijom u mali pravougaonik. Zatim, dodajte komadiće čokolade i preklopite po dužini. Urolajte pa dodajte još malo čokolade i pokrijte. Ostavite oko 45 do 50 minuta. Ponovite postupak i sa drugim delom testa. Zasecite ga po širini do pola. U pleh obložen pek papirom prebacite pa premažite umućenim jajetom i mlekom. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se brioš malo prohladi. Služite toplo uz prilog po želji. Bon appetit!
Možda vas zanima:
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
DOMAĆA POGAČA SA JOGURTOM Pravi se bez kvasca, a mekana i gotova za 25 minuta
Brza i mirisna, samo dodajte prilog po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)