PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane
Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.
Potrebno je
- 4 crvene pečene paprike
- 3 jajeta
- 200 g feta sira
- 100 ml jogurta
- 100 g kisele pavlake
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2-3 kašike ulja
- So i biber po ukusu
- Svež peršun (po želji)
Priprema:
U dubljoj posudi, umutite jaja, pa dodajte jogurt, pavlaku i ulje. Zatim dodajte izmrvljen feta sir i sve dobro sjedinite. U posebnoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa postepeno dodajte u smesu sa jajima. Sve mešajte dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Umešajte ispečene paprike u smesu, dodajte so i biber po ukusu, kao i svež peršun ako volite. Podmažite pleh uljem i izlijte smesu. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju i ne postane čvrsta na dodir. Prijatno!
Možda vas zanima:
VRBOVAČKA PERA Najstarija pita Jugoslavije koju je svaka domaćica znala da napravi, a sada je zaboravljena
Od domaćih kora i slasnog fila, za najlepše jutro.
PORTOKALOPITA Grčka poslastica sa pomorandžom, kao stvorena za početak jeseni
Fenomenalna jesenja poslastica oduševiće sve sladokusce.
AMERIČKA PITA Tradicionalni klasik sa jabukama koji ima svoj dan, a voli ga ceo svet
Ovaj sočni kolač se u Americi tradicionalno pravi 4. jula, za Dan nezavisnosti.
MIRINA PITA SA ZATAROM DONOSI DUH ORIJENTA Potpuno drugačija od svega što ste jeli, nema joj ravne
Napravite ovu drugačiju pitu po receptu Miroslave Nenadović iz Beograda
DODAJTE OVO U MLEVENO MESO Namirnica koja ne košta ni dinara, a ćufte će biti nikad lepše
Fenomenalan trik za sočne ćufte koji vas neće koštati ni dinara.
POSNI TIRAMISU Italijanski desert koji ni malo ne zaostaje za originalom, a savršeno se slaže sa šoljicom kafe
Fenomenalan desert možete da pravite i kada je post.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
BAKLAVA SA KEKSOM SLAĐA OD KLASIČNE Turski slatkiš koji se ne odbija, a pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
KRMENADLE SA KRUŠKAMA Aromatična rapsodija ukusa koja budi čula, a meso se lepi za prste
Sočan spoj mesa sa povrćem, za ručak koji se pamti.
Komentari (0)