PAPRIKUŠA ZA SAVRŠENO JUTRO Sočna pita koja se pojede u slast, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Sočna i drugačija, a kao stvorena za jesen.

paprikuša
Shutterstock

Potrebno je

  • 4 crvene pečene paprike
  • 3 jajeta
  • 200 g feta sira
  • 100 ml jogurta
  • 100 g kisele pavlake
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2-3 kašike ulja
  • So i biber po ukusu
  • Svež peršun (po želji)

Priprema:
U dubljoj posudi, umutite jaja, pa dodajte jogurt, pavlaku i ulje. Zatim dodajte izmrvljen feta sir i sve dobro sjedinite. U posebnoj posudi pomešajte brašno sa praškom za pecivo, pa postepeno dodajte u smesu sa jajima. Sve mešajte dok ne dobijete glatku smesu bez grudvica. Umešajte ispečene paprike u smesu, dodajte so i biber po ukusu, kao i svež peršun ako volite. Podmažite pleh uljem i izlijte smesu. Pecite pitu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju i ne postane čvrsta na dodir.  Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading