KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.

Potrebno je
- 2 gotova lisnata testa
- 2l mleka
- 400gr kristal šećera
- 8 kesica vanilin šećera
- 300gr oštrog brašna
- 10 jaja
- 5 kašika šećera za belanca
Priprema:
Izbockajte lisnato testo pa ga ispecite u rerni. U šerpi sa mlekom skuvajte umućena žumanca sa šećerima i brašnom. Nakon što smesa postane kao za puding, ostavite da se prohladi. U zasebnoj posudi umutite belance pa ga dodajte kuvanim jajima. Na dno stavite koricu, pa fil pa preko stavite drugu koricu. Pospite krempitu prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:

DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.

BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.

KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.

STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.

DOMAĆI HLEB OD BATATA Mekan kao duša i sočan, pravićete stalno
Pravi se lako, a pravi je raj za nepca.

VOJNIČKI PASULJ Ovako se spremao u JNA i bio nikad ukusniji
Slasni pasulj po tradicionalnom receptu.

ŠTRUDLA SA BUNDEVOM Mirisna poslastica u neodoljivom spoju ukusa
Sočna i drugačija, uzećete parče više.

POSNI ČOKOLADNI TARTUFI Raskošni kolači ukusa koji se pamti
Priprema je jednostavna, a ukus neponovljiv.

NJOKE U PARADAJZ SOSU Sočno jelo koje budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
U savršenom spoju sa prarmezanom, postaće vaše novo omiljeno jelo.
Komentari (0)