BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.

Potrebno je
Možda vas zanima:

DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.

BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.

KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.

BOSTONSKA KREMPITA Tradicionalni američki kolač mekan kao pamuk, a topi se u ustima
Nastala u 19 veku, iz ruke francuskog kuvara koji je u to vreme radio u Bostonu, u hotelu Parker House Hotel.
Za krem:
- 4 žumanca.
- 60 g kondenzovanog mleka.
- 30 g kukuruznog skroba (gustina)
- 60 g šećera.
- 10 g vanilin šećera
- 320 ml mleka
- 20 g putera
Za biskvit:
- 4 jaja.
- 50 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 50 g ulja
- 60 ml mleka
- 100 g brašno
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sirćeta
- 60 g šećera
Za ganaš:
- 120 g crne čokolade
- 120 g pavlake za šlag
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte žumanca, kondenzovano mleko, kukuruzni skrob, šećere i mleko, sve dok ne dobijete glatku smesu. Zakuvajte sve dok se krem ne zgusne. Dodajte puter, pa pokrijte prozirnom folijom. Zasebno, pomešajte žumanca, šećer, ulje, mleko i so. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa promešajte da nema grudvica. U odvojenoj posudi umutite sirće sa belancima, pa postpeno dodajte šećer, sve vreme muteći, da dobijete čvrst sneg. Dodajte špatulom sneg u žumanca. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Isecite ivice gotovoj kori pa premažite žuti krem. Pavlaku zagrejte u mikritalasnoj pa joj dodajte čokoladu. Čokoladnim ganažom prelijte bostonsku krempitu, pa nožem poravnajte. Ostavite bar 4 sata u frižideru, da se dobro prohladi. Bon appetit!

KOMISBROT SA KIKIRIKIJEM Klasičan slatkiš u još slasnijem izdanju, a super ide uz čaj ili kafu
Sladak i slasan desert, prste da poližete.

BELA TORTA SA MALINAMA Prepuna je fila i bogatog ukusa, za sve svečanosti
Kremasta poslastica kao osmišljena za proleće.

NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.

PEČENI KOLAČ OD SIRA Savršen desert za svaku priliku
Sočan i lagan, ukusa koji priča priče.

KOKOS ROLAT Mirisni desert koji budi uspomene sa letovanja, po receptu koji morate da probate
Sočan i lagan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)