BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.

Potrebno je
Za krem:
- 4 žumanca.
- 60 g kondenzovanog mleka.
- 30 g kukuruznog skroba (gustina)
- 60 g šećera.
- 10 g vanilin šećera
- 320 ml mleka
- 20 g putera
Za biskvit:
- 4 jaja.
- 50 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 50 g ulja
- 60 ml mleka
- 100 g brašno
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sirćeta
- 60 g šećera
Za ganaš:
- 120 g crne čokolade
- 120 g pavlake za šlag
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. U jednoj posudi pomešajte žumanca, kondenzovano mleko, kukuruzni skrob, šećere i mleko, sve dok ne dobijete glatku smesu. Zakuvajte sve dok se krem ne zgusne. Dodajte puter, pa pokrijte prozirnom folijom. Zasebno, pomešajte žumanca, šećer, ulje, mleko i so. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa promešajte da nema grudvica. U odvojenoj posudi umutite sirće sa belancima, pa postpeno dodajte šećer, sve vreme muteći, da dobijete čvrst sneg. Dodajte špatulom sneg u žumanca. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Isecite ivice gotovoj kori pa premažite žuti krem. Pavlaku zagrejte u mikritalasnoj pa joj dodajte čokoladu. Čokoladnim ganažom prelijte bostonsku krempitu, pa nožem poravnajte. Ostavite bar 4 sata u frižideru, da se dobro prohladi. Bon appetit!
Možda vas zanima:

DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.

BOSTONSKA KREMPITA BEZ PEČENJA Nema ni kuvanja fila, a ukusa kao da ste se trudili satima
Sočna i mekana kao duša, bićete raspamećeni.

KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.

BOSTONSKA KREMPITA Tradicionalni američki kolač mekan kao pamuk, a topi se u ustima
Nastala u 19 veku, iz ruke francuskog kuvara koji je u to vreme radio u Bostonu, u hotelu Parker House Hotel.

STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.

ČOKOLADNA TORTA SA KAFOM Aromatična i očaravajuća, u savršenom spoju ukusa
U savršenom spoju slatkiša i omiljenog napitka.

PITA SA KRUŠKAMA Aromatična poslastica ukusa koji priča priče, za prave sladokusce
Sočna i ukusna, a pravi se lako.

ZAHER KOCKE SA MALINAMA Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj kolač ćete obožavati
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

POSNI ČOKOLADNI BANANA HLEB Kolač koji nimalo ne zaostaje za originalom, najbolje odmah stavite duplu meru
Sočan i sladak, za prave sladokusce.
Komentari (0)