KREMPITA Starinski desert iz bakine kuhinje mekan kao duša
Kremasti desert koji se topi u ustima, nestaće sa stola odmah.

Za koru:
Možda vas zanima:

DOMAĆA KREMPITA Fenomenalan desert koji pomera granice dobrog ukusa, po starinskom receptu
Fenomenalno jelo slasnog ukusa, koje pomera granice dobrog ukusa.

KREMPITA KAKVU JE OBOŽAVAO PATRIJARH PAVLE Mekana i sočna, ovakvu do sada niste jeli
Starinski slatkiš voleo je i pokojni patrijarh.

BOSTONSKA KREMPITA Donosimo vam originalni recept za čarobni desert mekan kao duša
Pravo bogatstvo ukusa u svakom zalogaju, za prave sladokusce.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
- 6 žumanaca
- 1 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- 3 kašike ulja
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 6 belanaca
- 18 kašika šećera
- 4 kesice pudinga od vanile
- 1, 2 l mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 160 stepeni. U jednoj posudi žumanca penasto umutite sa šećerom. Onda dodajte mleko, brašno, ulje i prašak za pecivo. Sve sastojke sjedinite. U tepsiju obloženu papirom za pečenje izručite smesu. Pecite koru oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Zasebno umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, uz postepeno dodavanje šećera, kašiku po kašiku, uz neprestano mućenje. Na šporet stavite mleko da provri pa dodajte šečer. Razmutite prah za puding sa 2 dl mleka pa ukuvajte. Sipajte vruć puding u šam od belanaca u tankom mlazu ili u nekoliko navrata po malo, sve vreme muteći, dok se ne sjedini cela smesa. Preko kore sipajte vruć fil pa ga ravnomerno rasporedite. Pustite da se krempita prohladi. Secite i služite. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

HRSKAVI KROMPIR IZ RERNE Miriše na Grčku, a nikad slasniji, za savršenu večeru
Pravi se lako, a osvaja ukusom.

KROMPIR SALATA SA MLADIM LUKOM Gosti će je obožavati, a skroz je kremasta i slasna
Služite uz meso ili ribu.

ČUVENA LINCER TORTA Recept iz 1653 godine koji domaćice međusobno dele
Čuvena austrijska poslastica neobičnog izgleda nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

HRSKAVI KROMPIRIĆI SA PARMEZANOM Prave se lako, a pojedu u slast
Super za ručak ili večeru, ukućani će biti oduševljeni.

BELA KREM ČORBA Krepi organizam u trenu, a svečana i neodoljiva
Sočna čorba od krompira zagrejaće vam dušu i telo.
Komentari (0)