PATLIDŽAN SALATA SA SVETE GORE Sočno predjelo koje spaja Balkan i Mediteran, a idealno za dane strogog posta
Sočna i aromatična, za pravo uživanje.
Potrebno je
- 6 patlidžana
- 2 crvene pečene paprike
- 2 čena belog luka
- 1 mladi luk sitno iseckan (ja ga lično ne stavljam ali vi ako volite, obavezno)
- pola ceđenog limuna
- 2 kašike vinskog ili jabukovog sirćeta
- 5 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašika seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Patlidžan operite, osušite pa izbodite viljuškom sa svih strana kako bi se ravnomerno ispekao. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa dodajte dve veže crvene paprike, i pecite sa njim, oko 20 minuta. Ostavite da se prohladi, pa skinite kožicu i viljuškom izvadite unutrašnjost patlidžana. Zatim oljuštite papriku. U cediljci ostavite povrće dok ne pusti sokove, pa još pritisnite rukama da tečnost izađe. Patlidžan i paprike sitno naseckajte pa stavite u jednu posudu. Umešajte sitno seckan beli luk, mladi luk, peršun, sirće, so i limunov sok. Salatu ostavite par sati u frižideru da se prohladi. Služite uz prepečen hleb i biljni sir. Prijatno.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)