ŠTRUDLA SA KOKOSOM Mirisna poslastica koja vraća u dane sa letovanja, a pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kokosa.
Potrebno je
- 400 g brašna
- 400 g sitnog sira
- 1 kašika slatke pavlake
- 180 g putera
- pola kašičice soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 50 g kokosa
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi izdrobite sir pa dodajte slatku pavlaku, so i otopljen puter. Sjedinite dobro pa dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Umešajte vanilu pa sve sjedinite. Od smese zamesite testo. Razvubite u oblik pravougaonika pa podelite na dva dela. Pospite kokosom i šećerom. Urolajte u oblik štrudle. Zatim, isecite na manje parčiće. Na pleh obložen pek papirom poređajte štrudlu. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
ŠTRUDLA SA ČOKOLADOM ZA PRAVE SLADOKUSCE Ista kao ona iz bakine kuhinje
Mekana i mirisna, nema ko će joj odoleti.
POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM KAO IZ BAKINE KUHINJE Miris se širi kućom dok se peče
Mekana poslastica super ide uz šolju kafe.
ŠTRUDLA SA BRESKVAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Uz šoljicu kafe, za jutro koje se pamti
Zamirisaće cela kuća.
BAKINA POSNA ŠTRUDLA SA MAKOM Recept star 50 godina na kome su odrasle generacije
Preukusna, a zamirisaće cela kuća.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)