MARINIRANI LOSOS ZA VITAK STAS Recept Stanije Dobrojević za savršen ručak
Stanija Dobrojević, učesnica rijalitija, diplomirani ekonomista, manekenka i starleta, poznata je kao neko ko izuzetno vodi računa o izgledu. Pored redovnih treninga, pažljivo bira šta će se naći na dnevnom jelovniku, što ide u prilog tome da ima besprekornu liniju. Svi koji su probali recept za ovo brzo, a ukusno jelo s lososom i terijakijem kažu da bolje nisu jeli.
Potrebno je
- 300 g lososa
- 200 g pirinča
- terijaki sos
- povrće po želji
Za terijaki sos:
- 1/4 šolje meda
- 1/4 šolje soja sosa
- 1/4 šolje sosa od ostriga
- 1-2 čena seckanog belog luka
- 2 supene kašike smeđeg šećera
- 1 kašika kečapa
- 2 kašičice mlevenog đumbira
- 2 kašičice proprženog susama
- pola kašičice crnog luka u granulama
- prstohvat crnog bibera
- 1/4 kašičice mlevenog cimeta, po želji
Priprema:
U jednu šerpu sipajte med, soja sos, ostriga sos, seckan beli luk, smeđi šećer, kečap, mleveni đumbir, prženi susam, crni luk, crni biber i mleveni cimet, pa zakuvajte na srednjoj vatri. Kad proključa, kuvajte još 1 minut, uz neprestano mešanje. Kada sos bude dovoljno gust da prekrije zadnju stranu kašike, pustite da se ohladi. Sa polovinom količine terijaki sosa prelijte sirovi losos, pa ostavite 20 minuta da se marinira. Pirinač skuvajte prema uputstvu sa pakovanja. Zagrejte fritezu na 400 stepeni, pa poprskajte korpu neprianjajućim sprejom, a zatim ubacite filete lososa unutra. Pržite oko 5 minuta. U činije podelite pirinač, pa na vrh stavite komad lososa i terijaki, malo avokada, edamamea, manga i krastavca. Prelijte ostatkom terijaki sosa i dekorišite seckanim mladim lukom.
Možda vas zanima:
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
MENEMEN Turska kajgana za ukus savršenog doručka
Dodajte prilog po želji.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)