NEODOLJIVI KOLAČ SA BUNDEVOM Kao osmišljen za hladne dane, a mekan kao pamuk

Izvor: Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Čak i da ne volite bundevu, ovaj kuglof ćete obožavati.

kuglof sa bundevom
Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

  • 300 g bundeve
  • ulje
  • jaje
  • 100 g žutog šećera 
  • 200 ml mleka
  • 50 g mlevenih oraha 
  • malo griza
  • kašičica cimeta 
  • 3 kašike brašna
  • prašak za pecivo

Potrebno za preliv:

  • 100 g čokolade
  • 3 kašike žutog šećera
  • kašika maslaca
  • 100 ml mleka

Za dekoraciju

  • čokoladni toping
  • posni šlag

Priprema: 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaje i ulje, pa dodajte šećer i mleko. Zatim dodajt bundevu, orahe, griz, cimet, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite pa dobro promešajte. U pleh obložen pek papirom sipajte smesu pa pecite 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Posebno otopite šećer u mleku, pa umešajte čokoladu i maslac. Prelijte preko pečenog kolača pa dekorišite šlagom i topingom.

Možda vas zanima:

kuglof

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni

19:00

5 jul, 2025

Slatki kutak

Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

Komentari (0)

Loading