NEODOLJIVI KOLAČ SA BUNDEVOM Kao osmišljen za hladne dane, a mekan kao pamuk
Čak i da ne volite bundevu, ovaj kuglof ćete obožavati.
Potrebno je:
Za testo:
- 300 g bundeve
- ulje
- jaje
- 100 g žutog šećera
- 200 ml mleka
- 50 g mlevenih oraha
- malo griza
- kašičica cimeta
- 3 kašike brašna
- prašak za pecivo
Potrebno za preliv:
- 100 g čokolade
- 3 kašike žutog šećera
- kašika maslaca
- 100 ml mleka
Za dekoraciju
- čokoladni toping
- posni šlag
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaje i ulje, pa dodajte šećer i mleko. Zatim dodajt bundevu, orahe, griz, cimet, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite pa dobro promešajte. U pleh obložen pek papirom sipajte smesu pa pecite 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Posebno otopite šećer u mleku, pa umešajte čokoladu i maslac. Prelijte preko pečenog kolača pa dekorišite šlagom i topingom.
Možda vas zanima:
KUGLOF SA LIMUNOM BUDI NOSTALGIJU Priprema je jednostavna, a ukus božanstven
Mirisan i sočan, za sve prilike.
NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.
ČOKOLADNI KUGLOF Donosi vrhunsko uživanje, a uspeva svima, sa ovim receptom nema greške
Fenomenalan desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
KUGLOF SA POMORANDŽAMA Sočni desert za sve svečane prilike koji će vas osvežiti u trenu
Fenomenalan i sladak, uzećete parče više.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)