NEODOLJIVI KOLAČ SA BUNDEVOM Kao osmišljen za hladne dane, a mekan kao pamuk
Čak i da ne volite bundevu, ovaj kuglof ćete obožavati.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

KUGLOF SA BANANOM Savršen za sve svečane prilike, svi će vam tražiti recept
Ukusan i aromatičan, pravićete stalno.

AROMATIČNI KUGLOF ZA SVE PRILIKE Fenomenalni desert za svaku svečanost, a gosti će vam tražiti recept
Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.

JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu
Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.

BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM Za savršeno popodne, a miriše na ljubav
Sočni kolač nestaće sa stola odmah.
Za testo:
- 300 g bundeve
- ulje
- jaje
- 100 g žutog šećera
- 200 ml mleka
- 50 g mlevenih oraha
- malo griza
- kašičica cimeta
- 3 kašike brašna
- prašak za pecivo
Potrebno za preliv:
- 100 g čokolade
- 3 kašike žutog šećera
- kašika maslaca
- 100 ml mleka
Za dekoraciju
- čokoladni toping
- posni šlag
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaje i ulje, pa dodajte šećer i mleko. Zatim dodajt bundevu, orahe, griz, cimet, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite pa dobro promešajte. U pleh obložen pek papirom sipajte smesu pa pecite 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Posebno otopite šećer u mleku, pa umešajte čokoladu i maslac. Prelijte preko pečenog kolača pa dekorišite šlagom i topingom.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
Komentari (0)