BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.

turski hleb iz tiganja
Shutterstock

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • maslinovo ulje
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • semenke po izboru
  • 50 g seckanih oraha

Priprema:
U jednoj dubljoj posudu pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so, pa u mešavinu ulijte ulje. Sjedinite da dobijete testo malo gušće od pudinga. Dodajte semenke i orahe, promešajte pa zagrejte u tiganju nauljenom na srednjoj temperaturi. Kada požuti, okrenite ga na drugu stranu, pa poklopite i pecite hleb dok se ne uhvati korica. Prebacite, secite na kriške i služite.

@moja.trpeza

Posni potaž od brokolija 🥦 Sastojci: 400g-BROKOLI 150g-ŠARGAREPA 150g-PRAZILUK 300ml-NEUTRALNA BILJNA PAVLAKA SO BIBER Priprema: • Brokoli obarite 5 minuta u ključaloj vodi, pa ga prebacite u hladnu vodu da sačuva vitamine. • Na tihoj vatri izdinstajte sitno seckan praziluk. • Dodajte obarenu šargarepu i brokoli praziluku, zatim prelijte biljnom pavlakom i blendajte. • Kuvajte još par minuta, po želji prelijte dodatnom pavlakom i poslužite s biljnom fetom. Uživajte! ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

turski hleb iz tiganja

BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju

09:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.

Komentari (0)

Loading