BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju
Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.
Sastojci:
- 350 g brašna
- 1 kašičica soli
- maslinovo ulje
- 1 kašičica sode bikarbone
- semenke po izboru
- 50 g seckanih oraha
Priprema:
U jednoj dubljoj posudu pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so, pa u mešavinu ulijte ulje. Sjedinite da dobijete testo malo gušće od pudinga. Dodajte semenke i orahe, promešajte pa zagrejte u tiganju nauljenom na srednjoj temperaturi. Kada požuti, okrenite ga na drugu stranu, pa poklopite i pecite hleb dok se ne uhvati korica. Prebacite, secite na kriške i služite.
Možda vas zanima:
BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika
Samo dodajte prilog po želji.
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)