DOMAĆI HLEB IZ TIGANJA Pravi se lako, a mekan kao duša
Služite uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 320 g brašna
- pola kašike suvog kvasca
- pola kašike šećera
- jedna kašičica soli
- 120 ml vode
- 140 g grčkog jogurta
- 30 g putera
- 250 g rendanog mocarela sira
- 80 g putera
- tri - četiri čena belog luka
- jedna kašičica soli
- peršun
Priprema:
Sastojke za testo pomešajte pa napravite loptu. Ostavite sat vremena da testo naraste pa umesite i napravite 8 loptica. Svaku odvojite pa je napunite sirom. Oblikujte kuglice pa ostavite 45 minuta. Kuglice ispecite u tiganju sa obe strane pa dodajte premaz od otopljenog putera, luka, peršuna i soli.
Možda vas zanima:
BEZGLUTENSKI KUKURUZNI HLEB Zdrav i ukusan, a biće svež danima, ukusa koji govori 1000 jezika
Samo dodajte prilog po želji.
HLEB SA SIROM I BELIM LUKOM Priprema je jednostavna, a nestaće brzinom svetlosti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
RAŽANI HLEB Biće mekan i svež danima, a zdrav i ukusan, samo dodajte prilog
Savršen vruć, a ukusan i hladan.
HLEB OD TIKVICA Pun je proteina i zdravih masti, a odličan i kao užina ili prilog
Zdrav i ukusan, osvojiće vas na prvi zalogaj.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)