PUNČ KOCKE Neodoljivi desert sa rumom od kog će vam poći voda na usta
Sočan i sladak desert, za pravo uživanje.

Za koru:
Možda vas zanima:

KOLAČ SA MEDOM Sočan i ukusan, a pravi se brzo i lako
Jednostavne pripreme i skupog ukusa.

KUGLOF SA ŠARGAREPOM I BUNDEVOM Aromatični desert savršen za sve svečane prilike
Mekan i sočan, uzećete parče više.

STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.

ZAHER KOCKE SA MALINAMA Ako volite čuvenu poslasticu, ovaj kolač ćete obožavati
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
- 5 jaja
- 5 kašika kristal šećera
- 1 limun (kora)
- 5 kašika glatkog brašna
Za krem:
- 100 g omekšalog putera
- 80 g šećera u prahu
- 1 kašika kakaa
- 3 kašike ruma
- 2 kašike džema od kajsije
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 1 manja pomorandža (sok)
- Malo crvene prehrambene boje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa šećerom i limunovom korom. Onda dodajte brašno i lagano sjedinite sa umućenim belancima. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvaite koru pa ostavite na rešetci da se prohladi. Ivice prohlađene kore izmrvite u činiji pa dodajte omekšali puter, šećer u prahu, kakao, rum i džem. Dobro izmešajte dok ne dobijete kompaktan krem. Presecite koru horizontalno na dva dela. Donju koru stavite na poslužavnik obložen pek papirom. Nanesite krem pa prekrijte drugom korom i polako pritisnite. Šećer u prahu pomešajte sa sokom od pomorandže i 1 kapi crvene boje. Ravnomerno glazuru rasporedite preko kolača, pa ostavite da se osuši. Na kraju, secite kolač na kocke. Prijatno!

GIBANICA SA MESOM Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Služite toplo uz jogurt.

POSNE BRESKVICE Sitni kolači savršeni za svaku svečanost, ukusa koji se pamti
Savršeni za svečanu i slavsku trpezu, najbolje odmah stavite duplu meru.

PADOBRANCI Čuveni jugoslovenski slatkiš na kome su odrasle generacije
Neodoljiv i sladak, nestaće sa stola odmah.

PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
Komentari (0)