PUNČ KOCKE Neodoljivi desert sa rumom od kog će vam poći voda na usta
Sočan i sladak desert, za pravo uživanje.
Za koru:
- 5 jaja
- 5 kašika kristal šećera
- 1 limun (kora)
- 5 kašika glatkog brašna
Za krem:
- 100 g omekšalog putera
- 80 g šećera u prahu
- 1 kašika kakaa
- 3 kašike ruma
- 2 kašike džema od kajsije
Za glazuru:
- 100 g šećera u prahu
- 1 manja pomorandža (sok)
- Malo crvene prehrambene boje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg. Zasebno umutite žumanca sa šećerom i limunovom korom. Onda dodajte brašno i lagano sjedinite sa umućenim belancima. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Izvaite koru pa ostavite na rešetci da se prohladi. Ivice prohlađene kore izmrvite u činiji pa dodajte omekšali puter, šećer u prahu, kakao, rum i džem. Dobro izmešajte dok ne dobijete kompaktan krem. Presecite koru horizontalno na dva dela. Donju koru stavite na poslužavnik obložen pek papirom. Nanesite krem pa prekrijte drugom korom i polako pritisnite. Šećer u prahu pomešajte sa sokom od pomorandže i 1 kapi crvene boje. Ravnomerno glazuru rasporedite preko kolača, pa ostavite da se osuši. Na kraju, secite kolač na kocke. Prijatno!
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)