RECEPT POZNATOG KUVARA ZA SAVRŠEN DORUČAK Fini ukusni omlet definitivno je obrok dostojan šampiona
Recept za omlet koji možeš zgotoviti za samo 45 sekundi i tako obuhvaćen proteinima i energijom krenuti u radni dan
Fini ukusni omlet definitivno je doručak dostojan šampiona, ali zahtevnost njegove pripreme u ranim jutarnjim satima može nas i pomalo obeshrabriti. Srećom, Džejmi Oliver podelio je recept za omlet koji možeš zgotoviti za samo 45 sekundi i tako obuhvaćen proteinima i energijom krenuti u radni dan. Hvala ti, Džejmi!
Recept koji je britanski kuvar podelio na Instagramu brzo je doživeo milionske preglede. Za početak, Džejmi je šerpu veličine 20 cm stavio na zagrevanje na srednje jak plamen, a zatim je dodao kašiku maslinovog ulja. Usput, prethodno zagrevanje šerpe je i uslov da brzo zgotoviš ovo fino jelo.
Zatim je razbio dva jaja u činiji, dodao im prstohvat soli i biberte ih razgradio uz pomoć viljuške. Očigledno, ne moraš vladati veštinom istodobnog razbijanja dva jaja poput njega, ali ako uspeš i to će ti uštedeti dve, tri sekunde vremena.
Umućena jaja Džejmi je zatim ulio u zagejan tiganj te ih ravnomerno rasporedio po dnu. Kada su lagano uhvatila koricu na dnu, preko jaja je zatim stavio rendani čedar sir. Pre nego što se sir potpuno rastopio, tiganj je uklonio s plamena i dopustio da zaostala toplina dovrši posao. Zatim je uz pomoć silikonske lopatice presavio omlet nekoliko puta tako da sir ostane u sredini.
Gotov omlet je servirao na tostirani hleb bez previše zamaranja o izgledu jela, jer što je najvažnije – sigurno je ukusno i fino!
‘’Ono što ste napravili je potencijalno najbolji omlet na svetu’’, rekao je Džejmi u videu.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
NAPRAVITE NAJPOZNATIJI SLATKIŠ NA SVETU Čuvena Saher torta, zasladite sa stilom
Orginal recept za fantastičnu tortu od čokolade
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)