PROVEREN RECEPT BAKA JELE Krompir sa kačkavaljem i susamom, mek i hrskav, može kao prilog ili kao grickalica

trpeza.rs/bakinakuhinja.rs/S.Ć.

14:59

Sezonski recepti 0

Poželećete svaki dan da ga spremate kada ga jednom budete probali

PROVEREN RECEPT BAKA JELE Krompir sa kačkavaljem i susamom, mek i hrskav, može kao prilog  ili kao grickalica
bakina kuhinja

Potrebno je:

1 kg krompira
50 gr rendanog kačkavalja
2 kašike susama
malo kurkume
ml. crvene slatke paprike
tucane ljUte paprike
ml. biber
beli luk u granulama
malo ruzmarina
so ulje

Priprema:
Krompir očistiti i iseći na kocke pa kuvati 10-15 minuta. Ocediti i i isprati u hladnoj vodi. Na foliju staviti  rendan kačkavalj,  ruzmarindodati susam, kurkumu papriku jednu i drugu, ml. biber beli luk.

 Istresti krompir preko začina  sipati preko krompira malo ulja pa izmešati. 

Poredjati u pleh koji ste obložili pek papirom . Pleh mora biti veći da se ne dodiruju .

Peći na 230 stepeni C oko 30 min. da bude baš hrskav.
 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading