PROVEREN RECEPT BAKA JELE Krompir sa kačkavaljem i susamom, mek i hrskav, može kao prilog ili kao grickalica
Poželećete svaki dan da ga spremate kada ga jednom budete probali
Potrebno je:
1 kg krompira
50 gr rendanog kačkavalja
2 kašike susama
malo kurkume
ml. crvene slatke paprike
tucane ljUte paprike
ml. biber
beli luk u granulama
malo ruzmarina
so ulje
Priprema:
Krompir očistiti i iseći na kocke pa kuvati 10-15 minuta. Ocediti i i isprati u hladnoj vodi. Na foliju staviti rendan kačkavalj, ruzmarindodati susam, kurkumu papriku jednu i drugu, ml. biber beli luk.
Istresti krompir preko začina sipati preko krompira malo ulja pa izmešati.
Poredjati u pleh koji ste obložili pek papirom . Pleh mora biti veći da se ne dodiruju .
Peći na 230 stepeni C oko 30 min. da bude baš hrskav.
Možda vas zanima:
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Pivarice kao iz bajke: Tajna posnih kiflica s pivom i šerbetom koje su prhke, mirisne i savršeno mekane
Ove kiflice su lagane, mirišljave, nežne kao pena, a šerbet im daje onu neodoljivu mekoću
Posni hit: Krompir koji je slađi i hrskaviji od pomfrita!
Pripremite obaveznu paradajz čorbicu i zelenu salatu i uživajte u najhrskavijem jelu na celom internetu
ZAMESITE ZA DORUČAK ILI VEČERU Recept baka Jele za neodoljivu pitu sa šunkom
Neobična pita koju ćete iznova praviti
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)