Bogata i izgledom i ukusom: Francuska pita sa krompirom, slaninom i pavlakom
Francuska pita u koju idu krompiri, slanina, praziluk i pavlaka odličan je izbor za kvalitetan, obilni doručak
Sastojci:
- 300 grama praziluka
- 600 grama oljuštenih krompira
- 100 grama lenti dimljene slanine
- 250 grama brašna
- 150 mililitara vode
- 140 grama margarina
- peršun
- 150 mililitara kisele pavlake
- 3 jaja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika mešavine začina
- 4 kašike belog vina
- ulje
- so
- mleveni crni biber
Način pripreme:
Glavicu crnog luka isečemo na tanke polukrugove. Krompire isečemo na tanke krugove. Praziluk isečemo na tanke kose krugove. Sitno isečemo peršun. Lente slanine isečemo na sitnije kocke. U tiganju na zagrejanom ulju pržimo isečen crni luk.
Kada luk omekša u tiganj dodamo isečenu slaninu. Kada se slanina isprži dodamo isečen praziluk, sipamo belo vino, dodamo mešavinu začina, posolimo, pobiberimo i promešamo. Zatim dodamo isečen peršun, krompire i promešamo. Kada se krompiri proprže sklonimo tiganj sa šporeta.
U veći sud stavimo brašno, margarin, posolimo i rukom mesimo sastojke postepeno dodajući vodu. Ostavimo testo da odstoji u frižideru. Zatim premesimo testo na pobrašnjenoj radnoj površini i podelimo na jedan veći i jedan manji deo.
Možda vas zanima:
TOLIKO DOBRA DA ĆETE JE IZNOVA I IZNOVA SPREMATI Pita sa mesom, dva sastojka joj daju posebnu sočnost
Mnogi je obožavaju, ali su ubeđeni u to da ne umeju da je prave kako treba. I zato smo za sve vas pronašli recept za onu najjednostavniju.
IDEALNA ZA RUČAK ILI VEČERU Pita sa kobasicama - spremićete je brzo, ali poješće se još brže
Ukoliko želite neki brz, ukusan, a ujedno drugačiji obrok, bavezno isprobajte ovu ukusnu pitu sa kobasicama
VRHUNSKA STARINSKA POSLASTICA Kolač sa jabukama i cimetom, ukus i miris koji se ne zaboravlja
Ova pita nije skupa, lako se pravi i izizetno je ukusna
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)