JELO KOJE ĆETE OBOŽAVATI Ćufte u mlečnom sosu, vrhunska kombinacija ukusa
Što se tiče ćufti i nije nešto novo, klasične ćuftice od mlevenog mesa, ali zato je sosić “prste da poližeš”. Kombinacija mleka i pavlake za kuvanje
Ćufte:
- 500 gr mlevenog mesa po izboru
- 1 kašika suvog začina
- 1 kriška hleba
- malo mleka
- 1 jaje
- malo bibera, po ukusu
Sos:
- 100 ml ulja
- 2 pune kašike brašna
- 200 ml neutralne pavlake
- 2 čaše mleka
- so i biber po ukusu
Priprema:
Hleb pooprskati sa malo mleka pa rukom izrviti.
Dodati meso, jaje i začine i sve zajedno dobro rukom “izgnjaviti”.
Oblikovati ćuftice i peći u zagrejanom tiganju.
Za sos zagrejati ulje pa dodati brašno i pržiti dok ne dobije svetlo žutu boju a zatim naliti mleko i odmah i neutralnu pavlaku.
Ako je sos po vama pregust dodati još mleka i spustiti ćuftice.
Ugasiti vatru i staviti na ringli ćufte u sosu još koliko je ringla vruća.
Servirati uz pire krompir ili prilog po želji.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD STAROG HLEBA SA SIROM U SOSU Opasno ukusan i neodoljiv ručak
Ako vam je ostalo starog hleba, iskoristite ga za pripremu loptica od junetine i svinjetine
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU GREJU DUŠU I TELO Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak u kome će uživati cela porodica.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU KAO IZ RESTORANA Klasik sa kojim jednostavno nema greške
Ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
KAFANSKE ĆUFTE PO RECEPTU STAROG MAJSTORA Samo ovako će biti sočne i mekane kao duša
Najbolje služite uz pire ili prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)