JELO KOJE ĆETE OBOŽAVATI Ćufte u mlečnom sosu, vrhunska kombinacija ukusa
Što se tiče ćufti i nije nešto novo, klasične ćuftice od mlevenog mesa, ali zato je sosić “prste da poližeš”. Kombinacija mleka i pavlake za kuvanje
Ćufte:
- 500 gr mlevenog mesa po izboru
- 1 kašika suvog začina
- 1 kriška hleba
- malo mleka
- 1 jaje
- malo bibera, po ukusu
Sos:
- 100 ml ulja
- 2 pune kašike brašna
- 200 ml neutralne pavlake
- 2 čaše mleka
- so i biber po ukusu
Priprema:
Hleb pooprskati sa malo mleka pa rukom izrviti.
Dodati meso, jaje i začine i sve zajedno dobro rukom “izgnjaviti”.
Oblikovati ćuftice i peći u zagrejanom tiganju.
Za sos zagrejati ulje pa dodati brašno i pržiti dok ne dobije svetlo žutu boju a zatim naliti mleko i odmah i neutralnu pavlaku.
Ako je sos po vama pregust dodati još mleka i spustiti ćuftice.
Ugasiti vatru i staviti na ringli ćufte u sosu još koliko je ringla vruća.
Servirati uz pire krompir ili prilog po želji.
Možda vas zanima:
ĆUFTE OD STAROG HLEBA SA SIROM U SOSU Opasno ukusan i neodoljiv ručak
Ako vam je ostalo starog hleba, iskoristite ga za pripremu loptica od junetine i svinjetine
SOČNE I SLASNE ĆUFTE U SOSU Zagrejaće vam dušu i telo, a pravi su raj za nepca
Slasno jelo budi sva čula, najbolje odmah stavite duplu meru.
ĆUFTE ĆE VAM BITI MNOGO SOČNIJE I UKUSNIJE Tajna je u sastojku koji dodajete u mleveno meso
Greška nije u izboru mesa, već u greškama koje se prave tokom njihove pripreme
SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
2 GLAVNA SAVETA ZA BEŠAMEL SOS Daće šmek svakom jelu, a dobićete brojne komplimente
Primenite ove jednostavne savete i dobićete najbolji bešamel sos.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)