JELO KOJE ĆETE OBOŽAVATI Ćufte u mlečnom sosu, vrhunska kombinacija ukusa
Što se tiče ćufti i nije nešto novo, klasične ćuftice od mlevenog mesa, ali zato je sosić “prste da poližeš”. Kombinacija mleka i pavlake za kuvanje

Ćufte:
Možda vas zanima:

ĆUFTE OD STAROG HLEBA SA SIROM U SOSU Opasno ukusan i neodoljiv ručak
Ako vam je ostalo starog hleba, iskoristite ga za pripremu loptica od junetine i svinjetine

ĆUFTE U SOSU OD ŠAMPINJONA Sočni specijalitet za gurmane i one izbirljive
Služite uz pire ili testeninu.

PILEĆE ĆUFTE U BELOM SOSU Mekane i sočne, a držaće vas dugo sitim
Soćno jelo za gurmane i one izbirljive.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Jelo koje osvaja od prvog zalogaja, za prave gurmane
Pospite svežim peršunom i služite tople.
- 500 gr mlevenog mesa po izboru
- 1 kašika suvog začina
- 1 kriška hleba
- malo mleka
- 1 jaje
- malo bibera, po ukusu
Sos:
- 100 ml ulja
- 2 pune kašike brašna
- 200 ml neutralne pavlake
- 2 čaše mleka
- so i biber po ukusu
Priprema:
Hleb pooprskati sa malo mleka pa rukom izrviti.
Dodati meso, jaje i začine i sve zajedno dobro rukom “izgnjaviti”.
Oblikovati ćuftice i peći u zagrejanom tiganju.
Za sos zagrejati ulje pa dodati brašno i pržiti dok ne dobije svetlo žutu boju a zatim naliti mleko i odmah i neutralnu pavlaku.
Ako je sos po vama pregust dodati još mleka i spustiti ćuftice.
Ugasiti vatru i staviti na ringli ćufte u sosu još koliko je ringla vruća.
Servirati uz pire krompir ili prilog po želji.

SVINJSKI PAPRIKAŠ Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za sve gurmane i one izbirljive
Slasno jelo savršeno za svečanu i slavsku trpezu.

PUNJENA JAGNJETINA ZA USKRS Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, nema ko vam neće tražiti recept.

CARSKI MAFINI ZA USKRS Predjelo skupog ukusa koje se pravi brzo i lako
Sočni i slasni, a gotovi za tili čas.
POSNA MOSKVA ŠNIT Savršena voćna poslastica sa ananasom i orasima bez koje nijedno slavlje ne prolazi
Ako volite originalnu verziju, obožavaćete i njenu posnu varijantu.

FARBANJE JAJA KAFOM Način je potpuno prirodan, a neće vam oduzeti puno vremena
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
Komentari (0)