PILETINA I VOĆE SE ODLIČNO SLAŽU Sos od brusnice idealan za neobičan ručak
Probajte, oduševićete se!
Piletina u sosu od brusnica
Sastojci:
500 g piletine
2 kašike putera
1 kašika maslinovog ulja
100 g svežih brusnica
80 ml aćeta balzamika
2 čena belog luka
1/2 kašičice ruzmarina
1/2 kašičice timijana
1 kašika smeđeg šećera
korica 1 pomorandže
Priprema:
U livenom tiganju zagrejte maslinovo ulje, položite meso kožom prema dole i pecite dok koža ne postane hrskava. Sklonite meso na tanjir. U istom tiganju otopite puter, a potom dodaj brusnice, sirće, sitno seckani beli luk, smeđi šećer i koricu pomorandže. Vratite piletinu i dodajte ruzmarin i timijan. Pustite da se krčka 6-7 minuta, sve dok brusnice ne omekšaju. Ubacite u rernu i pecite na 160 stepeni oko 20 minuta, dok meso ne poprimi lepu zlatnu boju.
SAVET Uz meso u rernu možete ubaciti kriške mlade šargarepe i krompira prelivene s malo ulja
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆA TESTENINA ZA POČETNIKE PO RECEPTU MAJE BRNJA Pasta posle koje će svaka druga da padne u zaborav
Voda od kuvanja paste se uvek koristi za sos.
ČEŠKI SPECIJALITET KOJI MORATE PROBATI Pljeskavice na totalno drugačiji način
Neodoljive i ukusne.
ZNAJU KOMŠIJE ŠTA JE DOBRO Janija bugarska čarolija
Probajte, oduševićete se.
BRZI KOLAČ, A DA RUKE NE UPRLJATE Prhku poslasticu sa jagodama pamtićete danima
Neobičnost od starog hleba.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)