PILETINA I VOĆE SE ODLIČNO SLAŽU Sos od brusnice idealan za neobičan ručak
Probajte, oduševićete se!
Piletina u sosu od brusnica
Sastojci:
500 g piletine
2 kašike putera
1 kašika maslinovog ulja
100 g svežih brusnica
80 ml aćeta balzamika
2 čena belog luka
1/2 kašičice ruzmarina
1/2 kašičice timijana
1 kašika smeđeg šećera
korica 1 pomorandže
Priprema:
U livenom tiganju zagrejte maslinovo ulje, položite meso kožom prema dole i pecite dok koža ne postane hrskava. Sklonite meso na tanjir. U istom tiganju otopite puter, a potom dodaj brusnice, sirće, sitno seckani beli luk, smeđi šećer i koricu pomorandže. Vratite piletinu i dodajte ruzmarin i timijan. Pustite da se krčka 6-7 minuta, sve dok brusnice ne omekšaju. Ubacite u rernu i pecite na 160 stepeni oko 20 minuta, dok meso ne poprimi lepu zlatnu boju.
SAVET Uz meso u rernu možete ubaciti kriške mlade šargarepe i krompira prelivene s malo ulja
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DOMAĆA TESTENINA ZA POČETNIKE PO RECEPTU MAJE BRNJA Pasta posle koje će svaka druga da padne u zaborav
Voda od kuvanja paste se uvek koristi za sos.
ČEŠKI SPECIJALITET KOJI MORATE PROBATI Pljeskavice na totalno drugačiji način
Neodoljive i ukusne.
ZNAJU KOMŠIJE ŠTA JE DOBRO Janija bugarska čarolija
Probajte, oduševićete se.
BRZI KOLAČ, A DA RUKE NE UPRLJATE Prhku poslasticu sa jagodama pamtićete danima
Neobičnost od starog hleba.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U TESTO NARAŠĆE KAO LUDO Korisni trikovi za najbolje pecivo
Jednostavni, a korisni trikovi.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
Komentari (0)