PILETINA I VOĆE SE ODLIČNO SLAŽU Sos od brusnice idealan za neobičan ručak
Probajte, oduševićete se!

Piletina u sosu od brusnica
Možda vas zanima:

DOMAĆA TESTENINA ZA POČETNIKE PO RECEPTU MAJE BRNJA Pasta posle koje će svaka druga da padne u zaborav
Voda od kuvanja paste se uvek koristi za sos.

ČEŠKI SPECIJALITET KOJI MORATE PROBATI Pljeskavice na totalno drugačiji način
Neodoljive i ukusne.

ZNAJU KOMŠIJE ŠTA JE DOBRO Janija bugarska čarolija
Probajte, oduševićete se.

BRZI KOLAČ, A DA RUKE NE UPRLJATE Prhku poslasticu sa jagodama pamtićete danima
Neobičnost od starog hleba.
Sastojci:
500 g piletine
2 kašike putera
1 kašika maslinovog ulja
100 g svežih brusnica
80 ml aćeta balzamika
2 čena belog luka
1/2 kašičice ruzmarina
1/2 kašičice timijana
1 kašika smeđeg šećera
korica 1 pomorandže
Priprema:
U livenom tiganju zagrejte maslinovo ulje, položite meso kožom prema dole i pecite dok koža ne postane hrskava. Sklonite meso na tanjir. U istom tiganju otopite puter, a potom dodaj brusnice, sirće, sitno seckani beli luk, smeđi šećer i koricu pomorandže. Vratite piletinu i dodajte ruzmarin i timijan. Pustite da se krčka 6-7 minuta, sve dok brusnice ne omekšaju. Ubacite u rernu i pecite na 160 stepeni oko 20 minuta, dok meso ne poprimi lepu zlatnu boju.
SAVET Uz meso u rernu možete ubaciti kriške mlade šargarepe i krompira prelivene s malo ulja
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.
Komentari (0)