ČEŠKI SPECIJALITET KOJI MORATE PROBATI Pljeskavice na totalno drugačiji način
Neodoljive i ukusne.
Češki bramboraki
Sastojci:
1 kg krompira
200 ml mleka
1 kašičica majorana
3 kašike brašna
3 jajeta
1 čen belog luka
so
Priprema:
Sirov krompir izrendajte i što više iscedite, pa prelijte vrelim mlekom, promešajte i dodajte brašno. Jaja posebno umutite pa dodajte i njih. Posolite, sitno iseckajte beli luk i promešajte. U tiganju zagrejte vrelo ulje pa kašikom uzimajte testo i pržite dok ne porumeni. Prilikom stavljanja u tiganj, testo malo spljoštite u palačinku.
SAVET Izbegavajte crveni krompir jer ne sadrži dovoljno skroba pa se palačinke raspadaju
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MALO KALORIČNE I POŽELJNE Ukusno i brzo jelo koje će zasititi celu porodicu
Probajte i uverite se.
LAGANA I ZDRAVA VEČERA Ukusne pljeke možete spremiti za čas, posebno ako umorni dođete s posla
Praktične su i za putnu hranu.
PREUKUSNE PLJESKAVICE Tunjevina i krompir kad se spoje, uvek mora da ispadne dobro
Oduševite sve ukućane.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)