ZA ISTINSKE LJUBITELJE JELA NA KAŠIKU Najbolji recept za riblji paprikaš, neodoljivo blaženstvo

trpeza.rs/S.Ć.

18:03

Sezonski recepti 0

Savršen nedeljni ručak, uz domaću pogaču, i dosta salate

ZA ISTINSKE LJUBITELJE JELA NA KAŠIKU Najbolji recept za riblji paprikaš, neodoljivo blaženstvo
Printscreen/Youtube

Potrebni sastojci:

  • 50 mililitara ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kilogram fileta ribe po želji (možete kombinovati više vrsti, ili samo jednu)
  • 1 šargarepa
  • 5 većih krompira
  • 1 kašika brašna + 1 kašika aleve paprike (za zapršku)
  • So, biber i začini po ukusu (mirodjija, peršun, bosiljak, lovor…)

Postupak pripreme:

Na zagrejanom ulju najpre propržite sitno seckani crni luk. Tačnije, ja luk usitnim u secku – nema suza a bude baš pogodan za prženje kao takav, jer miris i ukus budu intenzivniji. Pržite luk par minuta, mešajući da ne zagori. Kada omekne, onako blago porumeni i fino zamiriše, tada dodajte ribu.

Nju prethodno isecite na željene komade, ja uvek sečem na komade neke srednje veličine.

Kada dodate ribu, samo energično promešajte pa dodajte vodu. Dodajte vode onoliko koliko želite da vam čorba bude gusta.. Ja na ovu količinu sastojaka dodam 2 litara vode.

Sada pripremite šargarepu i krompir – oljuštite pa isecite na kocke, i dodajte u šerpu takodje. Ostavite da se dalje sve zajedno kuva na umerenoj temperaturi..

Nakon nekih pola sata, proverite kako napreduje.. Trebalo bi da je gotovo, a znaćete da jeste kada svi sastojci fino omeknu, i kada riba bude dobro ukuvana.. Proverite viljuškom.

Sledi zaprška… Na 2 kašike ulja propržite brašno, pa kada postane tek blago rumeno, više zlatno, dodajte alevu papriku i energično promešajte. Zapršku u tankom mlazu sipajte u paprikaš, i mešajte sve vreme da se lepo rasporedi, i da izbegnete stvaranje grudvica..

Na kraju još dodajte začine po ukusu, promešajte, pa ostavite da se ukrčka još par minuta. Paprikaš je spreman!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading