ZA ISTINSKE LJUBITELJE JELA NA KAŠIKU Najbolji recept za riblji paprikaš, neodoljivo blaženstvo
Savršen nedeljni ručak, uz domaću pogaču, i dosta salate
Potrebni sastojci:
- 50 mililitara ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kilogram fileta ribe po želji (možete kombinovati više vrsti, ili samo jednu)
- 1 šargarepa
- 5 većih krompira
- 1 kašika brašna + 1 kašika aleve paprike (za zapršku)
- So, biber i začini po ukusu (mirodjija, peršun, bosiljak, lovor…)
Postupak pripreme:
Na zagrejanom ulju najpre propržite sitno seckani crni luk. Tačnije, ja luk usitnim u secku – nema suza a bude baš pogodan za prženje kao takav, jer miris i ukus budu intenzivniji. Pržite luk par minuta, mešajući da ne zagori. Kada omekne, onako blago porumeni i fino zamiriše, tada dodajte ribu.
Nju prethodno isecite na željene komade, ja uvek sečem na komade neke srednje veličine.
Kada dodate ribu, samo energično promešajte pa dodajte vodu. Dodajte vode onoliko koliko želite da vam čorba bude gusta.. Ja na ovu količinu sastojaka dodam 2 litara vode.
Sada pripremite šargarepu i krompir – oljuštite pa isecite na kocke, i dodajte u šerpu takodje. Ostavite da se dalje sve zajedno kuva na umerenoj temperaturi..
Nakon nekih pola sata, proverite kako napreduje.. Trebalo bi da je gotovo, a znaćete da jeste kada svi sastojci fino omeknu, i kada riba bude dobro ukuvana.. Proverite viljuškom.
Sledi zaprška… Na 2 kašike ulja propržite brašno, pa kada postane tek blago rumeno, više zlatno, dodajte alevu papriku i energično promešajte. Zapršku u tankom mlazu sipajte u paprikaš, i mešajte sve vreme da se lepo rasporedi, i da izbegnete stvaranje grudvica..
Na kraju još dodajte začine po ukusu, promešajte, pa ostavite da se ukrčka još par minuta. Paprikaš je spreman!
Možda vas zanima:
NAJBOLJA JELA ZA PETROVSKI POST Od potaža do oslića i papule, biramo samo ono najukusnije
Potaž od oraha i celera, posne bolonjeze, papula ili hrskavi oslić, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
POSNA JELA NA ULJU Od salate do paprika i sarme, prste da poližete
Sarma s orasima, krompir salata sa nanom, testenina s pasuljem, paprike punjene heljdom i plejskavice od krompira.
Posna krem-čorba od spanaća, bez mleka i zaprške a ukus kao iz snova
U vreme letnjih vrućina lagana čorba od spanaća je idealan obrok. Lako se sprema, može se jesti hladna i na taj način vas brzo osvežiti.
VELIČANSTVEN RUČAK ZA DANE POSTA Riblji ražnjići i krompir iz rerne, zdravo i ukusno
Vreme je veliko uskršnjeg posta, a za vikend možete porodično da se počastite ribljim štapićima
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)