RECEPT SA BRITANSKOG OSTRVA Kobasice sa pireom na engleski način

Alo.rs

19:00

Kulinarski globus 0

Ukusne i slasne za svaki dan.

RECEPT SA BRITANSKOG OSTRVA Kobasice sa pireom na engleski način
pixabay

Kobasice sa pireom

Sastojci:

4 svinjske kobasice

ulje

1 crni luk

2 čena belog luka

2 kašičice peršuna

1 goveđa kocka za supu

1 čaša crnog vina

1 kašičica majčine dušice

1 kašičica ruzmarina

suvi začin po ukusu

biber po ukusu

50 ml mleko

3 kašike brašna

Za pire:

2 krompira

200 ml mleka

2 kockice maslaca

1 kašičica senfa, so

Priprema:

Na ulju propržite kobasice da dobiju zlatnu boju. Dodajte luk i pržite još 3 minuta. Zatim dodajte beli luk i propržite još 30 sekundi. Potom prelijte sve vinom. Dodajte majčinu dušicu i ruzmarin, kocku za supu i
kuvajte još 10 do 15 minuta. Potom dodajte biber i suve začine po ukusu. U posebnoj činiji promešajte malo mleka i brašno, pa dodajte umaku. Kad se zgusne, umešajte naseckani peršun i sklonite s vatre. Pire: Krompir oljuštite i isecite na manje komade. Stavite da se kuvaju oko 15-20 minuta. Procedite vodu i
zgnječite krompir. Dodajte maslac, senf i mleko i nastavite da mešate dok ne dobijete glatku smesu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading