RECEPT SA BRITANSKOG OSTRVA Kobasice sa pireom na engleski način

Izvor: Alo.rs

19:00

Kulinarski globus 0

Ukusne i slasne za svaki dan.

RECEPT SA BRITANSKOG OSTRVA Kobasice sa pireom na engleski način
pixabay

Kobasice sa pireom

Možda vas zanima:

Sastojci:

4 svinjske kobasice

ulje

1 crni luk

2 čena belog luka

2 kašičice peršuna

1 goveđa kocka za supu

1 čaša crnog vina

1 kašičica majčine dušice

1 kašičica ruzmarina

suvi začin po ukusu

biber po ukusu

50 ml mleko

3 kašike brašna

Za pire:

2 krompira

200 ml mleka

2 kockice maslaca

1 kašičica senfa, so

Priprema:

Na ulju propržite kobasice da dobiju zlatnu boju. Dodajte luk i pržite još 3 minuta. Zatim dodajte beli luk i propržite još 30 sekundi. Potom prelijte sve vinom. Dodajte majčinu dušicu i ruzmarin, kocku za supu i
kuvajte još 10 do 15 minuta. Potom dodajte biber i suve začine po ukusu. U posebnoj činiji promešajte malo mleka i brašno, pa dodajte umaku. Kad se zgusne, umešajte naseckani peršun i sklonite s vatre. Pire: Krompir oljuštite i isecite na manje komade. Stavite da se kuvaju oko 15-20 minuta. Procedite vodu i
zgnječite krompir. Dodajte maslac, senf i mleko i nastavite da mešate dok ne dobijete glatku smesu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)