NAJLAGANIJA VEČERA Pečurke su glavni sastojak, a ukus je prekrasan
Kremasto i sočno.
Musaka od pečuraka
Sastojci:
500 g krompira
300 g šampinjona
1/2 glavice crnog luka
2 čena belog luka
250 ml pavlake za kuvanje
50 ml mleka
50 g kačkavalja
so, biber
ulje
Priprema:
Oljuštite krompir i secite ga na što tanje kolutove. Zagrejte ulje i propržite luk. Dodajte šampinjone i dinstajte oko 10 minuta. Zatim posolite i pobiberite, a pleh premažite uljem. Listove krompira podelite na tri, a šampinjone na dva dela. U pleh stavite trećinu posoljenog krompira, preko polovinu dinstanih šampinjona, pa preko toga trećinu krompira, a zatim drugu polovinu šampinjona. Završite poslednjim slojem krompira, pa pospite sitno seckan beli luk. Prelijte pavlakom za kuvanje i mlekom tako da sve bude prekriveno, a preko toga
stavite tanko rezani trapist. U rerni zagrejanoj na 200 stepeni pecite 40 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
BELA RAPSODIJA Torta koja će vas očarati ukusom, a i izgledom
Tražiće se parče više.
ZDRAVA VERZIJA Palačinke od banane lake za pripremu, a deca će ih obožavati
Kremaste i ukusne.
TOPI SE U USTIMA! Sunđer torta od BANANE osvojiće vas i mirisom i ukusom
Neodoljiva je, priznaćete!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)