ONO KAD STE PUNO GLADNI Piletina sa karijem i pirinčem, ukus kao iz najboljih restorana

trpeza.rs

10:20

Sezonski recepti 0

Kada je reč o piletini sa karijem, mogu vam reći da je to jedno od lakših jela za pripremu, a ujedno jedno od najukusnijih

ONO KAD STE PUNO GLADNI Piletina sa karijem i pirinčem, ukus kao iz najboljih restorana
unsplash.com

Potrebni sastojci za pripremu:

  • 200 grama pilećeg belog mesa
  • 250 mililitara pavlake za kuvanje
  • 1 kašika kari začina
  • So, biber i kurkuma po ukusu
  • 1 šolja pirinča

Način pripreme:

Najpre kuvajte pirinač. Na jednu šolju pirinča, idu dve šolje vode, a gotov je kada fino nabubri i omekne. Koliko će tačno da se kuva zavisi od toga koju vrstu pirinča izaberete. Ja uvek preporučujem integralni, iako se malo duže kuva, zdravije je. Kad pirinač bude pri kraju krčkanja, pripremite piletinu. 

Belo meso isecite na kocke željene veličine, zatim propržite u tiganju, na malo maslinovog ulja. Kada meso dobije finu rumenu boju i omekne, dodajte pavlaku za kuvanje i začine. Dobro izmešajte, pa ostavite da vrije tek 1-2 minuta.

Sklonite sa ringle potom, pa dok je toplo servirajte pirinač koji ćete preliti sa piletinom. Dodajte malo zelene salate, ili nekog drugog svežeg povrća po ukusu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading