ONO KAD STE PUNO GLADNI Piletina sa karijem i pirinčem, ukus kao iz najboljih restorana
Kada je reč o piletini sa karijem, mogu vam reći da je to jedno od lakših jela za pripremu, a ujedno jedno od najukusnijih

Potrebni sastojci za pripremu:
Možda vas zanima:

SPECIJALITET ZAPADNOG SREMA Domaća proja sa slaninom i sirom, božanstven miris, a tek ukus
Kada jednom probate ovaj recept za proju sa sirom, uvek ćete je praviti, bilo za doručak ili večeru

NAJLEPŠA JELA ZA VIDOVDAN Domaćice iz Kosova ih tradicionalno prave svake godine za veliki praznik, prenose se s kolena na koleno
Ova jela se svake godine na Kosovu prave za Vidovdan
GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!

IZBEGNITE OVE GREŠKE Evo zašto sir nikada ne treba direktno iz frižidera da servirate na tanjir
Gotovo svaki sir treba izvaditi iz hladnjaka barem sat vremena pre služenja
- 200 grama pilećeg belog mesa
- 250 mililitara pavlake za kuvanje
- 1 kašika kari začina
- So, biber i kurkuma po ukusu
- 1 šolja pirinča
Način pripreme:
Najpre kuvajte pirinač. Na jednu šolju pirinča, idu dve šolje vode, a gotov je kada fino nabubri i omekne. Koliko će tačno da se kuva zavisi od toga koju vrstu pirinča izaberete. Ja uvek preporučujem integralni, iako se malo duže kuva, zdravije je. Kad pirinač bude pri kraju krčkanja, pripremite piletinu.
Belo meso isecite na kocke željene veličine, zatim propržite u tiganju, na malo maslinovog ulja. Kada meso dobije finu rumenu boju i omekne, dodajte pavlaku za kuvanje i začine. Dobro izmešajte, pa ostavite da vrije tek 1-2 minuta.
Sklonite sa ringle potom, pa dok je toplo servirajte pirinač koji ćete preliti sa piletinom. Dodajte malo zelene salate, ili nekog drugog svežeg povrća po ukusu.

REFORMA TORTA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, sa čokoladom i orasima
Raskošna poslastica skupog ukusa.

PASKVALINA Slana torta koju Italijani prave svakog Uskrsa, a uspeće i vama
Paskvalina, slana uskršnja torta, nastala je u 16 veku, u Italiji. Po legendi, žene su je pravile tako što su testo razvlačile 33 puta, u čast Isusovih godina. Prepuna bogatog fila od jaja, spanaća i rikota sira oduševiće svakoga ko je bude probao.

GURMANSKA PASTIRSKA PITA Slasno predjelo koje će vas dugo držati sitim
Sočna i slasna, prste da poližete.

USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mirisna i mekana, oduševiće goste na svečanoj trpezi
Mekana i vazdušasta, savršenog ukusa.

POSNA TORTA OD ŠARGAREPE Mirisna poslastica koja osvežava u trenu
Kremasta i ukusna, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)