BOGATA I MIRISNA Čorba od bukovače je puna vitamina i svima će se dopasti
Lako se pravi.
Čorba od bukovače i leblebija
Sastojci:
4 kašike ulja
1/2 kašičice cimeta
1 zrno karanfilića
1 kašičica kumina
1 veći luk
4 čena belog luka
2 korena đumbira
3 paradajza
1/2 kašičice kurkume
2 kašičice korijandera
so, malo čili papricice
200 g bukovače
500 g skuvanih leblebija
1 šaka peršuna
Priprema:
Zagrejte ulje i spustite cimet, karanfilić i kumin. Odmah dodajte luk, posolite i dinstajte 10 minuta. Dodajte beli luk, đumbir i paradajz, sve sitno seckano, zatim i ostale začine, osim leblebija i bukovača, dolijte i 150 ml vode i kuvajte još 20 minuta. Zatim dodajte leblebije i bukovače i dodajte još oko 300 ml vode. Krčkajte oko 10 minuta i na kraju pospite seckanim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT Čorbu od sočiva će te stalno spremati
Neobična, a ukusna.
VRHUNSKI RECEPT ZA JAGNJEĆU ČORBU Biće najtraženije jelo u vašoj kuhinji
Nema ko je neće zavoleti.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
6 GREŠAKA KADA PRAVITE ĆUFTE Zbog ovoga nisu sočne i mekane, a potkradu se i iskusnim domaćicama
Ako i vi pravite ove greške, promenite i videćete veliku razliku.
FENOMENALNI SITNI KOLAČI ZA ĐURĐEVDAN Tope se u ustima, a gotovi začas
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola čim se postave.
Komentari (0)