DORUČAK ZA CELU PORODICU Pikantni namaz osvojiće svakog ko ga bude probao
Svideće se i najmlađima, ali možete anpraviti i varijantu koja nije ljuta.
Pikantni namaz
Sastojci:
800 g mesnatih crvenih paprika
1 feferona
2 čena belog luka
sok od pola limuna
50 g oraha
prstohvat mlevenog kima
1/2 kašičice soli
50 ml maslinovog ulja
30 g prezli
Priprema:
Paprike operite, ostavite da se osuše, pa ih ispecite na grilu uz povremeno okretanje. Zatim ih oljuštite i očistite od semenki. U blenderu umutite paprike, feferonu, beli luk sa sokom od limuna, kim i blago prepečene orahe. Sve sjedinite u glatku smesu, posolite, dodajte maslinovo ulje, prezle i dobro promešajte. Namaz služite hladan uz tost ili proju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SASTOJKE GARANT IMA KOD KUĆE Oduševite ukućane predivnim namazom i ulepšajte im jutro
Za par minuta je sve gotovo.
DUGO ĆETE BITI SITI Namaz od OVOG povrća osvojiće vas za tren
Brzo ćete ga pojesti.
CELA KUĆA ĆE ZAMIRISATI Tanka pogača po bakinom receptu mekana ko pamuk
Nećete prestati da je jedete.
NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Neodoljiv hleb sa začinskim biljem idealan izbor za doručak
Pravićete ga svaki dan.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)