PIKANTNI NAMAZ ZA DOBRO VEČE Odličan način da napravite ukusnu večeru
Umutite i gotovo.
Pikantni namaz
Sastojci:
300 g tikvica
so i biber
1 crni luk
2 čena belog luka
2 jajeta
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike pavlake
1 kašika limunovog soka
malo ljute paprike u prahu
Priprema:
Opranu i očišćenu tikvicu sitno izrendajte, malo posolite i ostavite da odstoji pet minuta, a zatim je iscedite. Sitno naseckajte peršun, beli i crni luk. Jaja tvrdo skuvajte i isecite ih na kockice. Na ulju propržite beli i crni luk, pa dodajte tikvice i na srednjoj vatri ih, uz često mešanje, dinstajte dok ne ispari višak tečnosti. Ohlađenu smesu od tikvica pomešajte sa kockicama jaja i polovinom peršuna. Umešajte kiselu pavlaku, pa namaz pikantno začinite limunovim sokom, ljutom paprikom, solju i biberom i pospite peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SASTOJKE GARANT IMA KOD KUĆE Oduševite ukućane predivnim namazom i ulepšajte im jutro
Za par minuta je sve gotovo.
DUGO ĆETE BITI SITI Namaz od OVOG povrća osvojiće vas za tren
Brzo ćete ga pojesti.
DORUČAK ZA CELU PORODICU Pikantni namaz osvojiće svakog ko ga bude probao
Svideće se i najmlađima, ali možete anpraviti i varijantu koja nije ljuta.
BRZ I ZDRAV DORUČAK Neodoljivi mafini koji se brzo spremaju
Osvojiće svakoga.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)