POSNE KIFLICE Ubedljivo najbolji starinski recept za vazdušasto pecivo koje se pojede za tren!
Kiflice su odlične i sutradan, ako neka ostane.

Sastojci:
Možda vas zanima:

KIFLICE SA NUTELOM Nema ništa lepše od mekanih zalogaja punih slatkog krema!
Kiflice su praktične, jer se mogu jesti za večeru, doručak i užinu, a deca će ove obožavati.

NEKA CELA KUĆA ZAMIRIŠE Recept za slane kiflice, najmekše i najukusnije!
Kiflice možete po želji puniti sirom, ajvarom, šunkom...

UPLOVITE U NOVI DAN! Recept za čamčiće detaljno nam je objasnila kulinarska blogerka Dina Đekić
Mirišljavo pecivo sa nadevom je odličan izbor za slatki doručak ili užinu.

PROBAJTE KIFLICE KOMŠINICE MIRE Neka cela ulica zamiriše na sveže pecivo!
Vazdušaste kiflice sa sirom i spanaćem za sve prilike.
450 g mekog brašna
1/2 kocke svežeg kvasca
200 ml mlake vode
1 prstohvat šećera
1 kašičica soli
50 ml ulja
Priprema:
U mlaku vodu dodati kvasac i šećer, promešati, prekriti krpom i ostaviti 5 minuta da odstoji. Dodati ulje, promešati pa dodati malo brašna i so. Izmešati viljuškom pa dodavati brašno dok se ne dobije glatko testo. Mesiti oko 5 minuta. Pokriti krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Premesiti i ostaviti opet 5 minuta da odstoji. Razvući oklagijom u krug, iseći na trougliće željene veličine. Uviti kiflice, staviti u tepsiju i premazati kiselom vodom. Ostaviti da odstoje 15 minuta, pa još jednom premazati kiselom vodom. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)