KAFANSKA ČORBA Savršeno kuvano jelo po receptu koji smo dobili iz restorana
Čorba sa povrćem i mesom može da se jede kao predjelo, ali i kao obrok.

Sastojci:
300 g pilećeg belog mesa
1 crni luk
1 veza zeleni
1 koren celera
2 šargarepe
3 krompira
2 kašike brašna
250 ml kisele pavlake
1 žumance
1 lovorov list
1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Na ulju izdinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte meso isečeno na kockice i sačekajte da pusti sok. Ulijte vodu da bude prst iznad mesa i dinstajte na umerenoj vatri oko sat. Ako tečnost ispari, dodajte još vode. Povrće oljuštite i iseckajte sitno, pa stavite u supu. Posolite i pobiberite, te dolijte 2 litra vode. Kad je čorbica gotova, napravite zapršku od brašna proprženog na malo ulja, pa ostavite da se sve kuva još 20 minuta. U gotovu čorbu dodajte pavlaku s umućenim žumancetom i sitno seckani peršun.

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)