POSNE PUNJENE PAPRIKE Po receptu monaha sa Hilandara
Hilandarski kuvar poseduje više od 1000 recepata za razna jela, a mi vas donosimo onaj za posne punjene paprike. Sočne i slasne, držaće vas dugo sitim, i nećete da imate osećaj da vam fali meso.
Potrebno je
- 6 suvih crvenih paprika
- jedna srednja glavica crnog luka
- 100 g krupno mlevenih oraha
- 100 g pasulja tetovca
- 1 šoljica pirinča
- mešavina suvog biljnog začina
- crvena mlevena paprika
- so, biber
Priprema
Kratko propržite luk na malo ulja pa mu dodajte mlevene orahe. Sve zajedno pržite još 2-3 minuta pa dodajte opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj. Zatim nastavite sa prženjem još minut, sipajte mešavinu začina, posolite i pobiberite. Ostavite da se krčka 2 minuta na tihoj vatri. Suve paprike stavite da odstoje u toploj vodi. Potom ih napunite gotovim filom, ali nemojte da ih punite do vrha. Zatim paprike poređajte u šerpu, nalijte malo vode i krčkajte na laganoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Dolivajte vode ako bude potrebe. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pred sam kraj, prelijte paprike uljem proprženim sa crvenom mlevenom paprikom.
LAZANJA IZ TIGANJA Gotova začas a svaki zalogaj je gurmanski raj
Još bolja od one klasične, prste da poližete.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)