POSNE PUNJENE PAPRIKE Po receptu monaha sa Hilandara
Hilandarski kuvar poseduje više od 1000 recepata za razna jela, a mi vas donosimo onaj za posne punjene paprike. Sočne i slasne, držaće vas dugo sitim, i nećete da imate osećaj da vam fali meso.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNE PUNJENE PAPRIKE Ukusno jelo koje će vas dugo držati sitim, a zaboravićete da nedostaje meso
Osvajaju na prvi zalogaj, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE PUNJENE PAPRIKE Ni malo ne zaostaju ukusom za originalom, nećete da primetite da nedostaje meso
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

SUVE PAPRIKE SA ORASIMA Držaće vas dugo sitim, a pomeraju granice dobrog ukusa
Sočne i aromatčne, za obrok koji se pamti.

NAJLEPŠA GURMANSKA JELA ZA GOSPOJINSKI POST Predlozi za ručak koji će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, ova jela ćete obožavati.
- 6 suvih crvenih paprika
- jedna srednja glavica crnog luka
- 100 g krupno mlevenih oraha
- 100 g pasulja tetovca
- 1 šoljica pirinča
- mešavina suvog biljnog začina
- crvena mlevena paprika
- so, biber
Priprema
Kratko propržite luk na malo ulja pa mu dodajte mlevene orahe. Sve zajedno pržite još 2-3 minuta pa dodajte opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj. Zatim nastavite sa prženjem još minut, sipajte mešavinu začina, posolite i pobiberite. Ostavite da se krčka 2 minuta na tihoj vatri. Suve paprike stavite da odstoje u toploj vodi. Potom ih napunite gotovim filom, ali nemojte da ih punite do vrha. Zatim paprike poređajte u šerpu, nalijte malo vode i krčkajte na laganoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Dolivajte vode ako bude potrebe. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pred sam kraj, prelijte paprike uljem proprženim sa crvenom mlevenom paprikom.

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.
Komentari (0)