POSNE PUNJENE PAPRIKE Po receptu monaha sa Hilandara

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Hilandarski kuvar poseduje više od 1000 recepata za razna jela, a mi vas donosimo onaj za posne punjene paprike. Sočne i slasne, držaće vas dugo sitim, i nećete da imate osećaj da vam fali meso.

posne punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 suvih crvenih paprika
  • jedna srednja glavica crnog luka
  • 100 g krupno mlevenih oraha
  • 100 g pasulja tetovca
  • 1 šoljica pirinča
  • mešavina suvog biljnog začina
  • crvena mlevena paprika
  • so, biber

Priprema

Kratko propržite luk na malo ulja pa mu dodajte mlevene orahe. Sve zajedno pržite još 2-3 minuta pa dodajte opran i očišćen pirinač i pasiran skuvani pasulj. Zatim nastavite sa prženjem još minut, sipajte mešavinu začina, posolite i pobiberite. Ostavite da se krčka 2 minuta na tihoj vatri. Suve paprike stavite da odstoje u toploj vodi. Potom ih napunite gotovim filom, ali nemojte da ih punite do vrha. Zatim paprike poređajte u šerpu, nalijte malo vode i krčkajte na laganoj vatri dok pirinač ne bude skuvan. Dolivajte vode ako bude potrebe. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pred sam kraj, prelijte paprike uljem proprženim sa crvenom mlevenom paprikom.

Komentari (0)

Loading