ĆUFTE U SOSU OD PARADAJZA Ručak bez greške koji krepi organizam
Saftaste i sočne, a prave se lako.
Potrebno je
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mešanog mesa
- 1 jaje
- 2 kriške hleba (od juče)
- malo mlevenog bibera
- malo suvog peršuna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prezle
- ulje
Za paradajz sos:
- 300 g paradajz pirea
- 1/2 glavice crnog luka
- malo svežeg peršuna
- malo bibera u zrnu
- 1-1,5 čaša vode
- 1-2 kašike brašna
- mešavina začina
Priprema
Kriške hleba potopite u toploj vodi. Jaja i mleveno meso dobro umesite pa dodajte peršun, biber, seckan crni luk i so. Ocedite kriške od vode pa dodajte mlevenom mesu. Dodajte prašak za pecivo pa dok mesite polako dodajte prezle. Namažite ruke uljem i od smese napravite loptice. U tiganju na zagrejanom ulju pržite ćufte, dok ne porumene. Paradajz pire sipajte u šerpu pa dodajte seckan luk, peršun, biber i ostavite da proključa. Sipajte vodu i opet ostavite da proključa. Brašno razmutite u malo vode pa dodajte sosu, začinite. Nakon par minuta u šerpu dodajte ćufte i pustite da se krčka, 20 minuta na tihoj vatri.
Možda vas zanima:
POSNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU PO BAKA MIRINOM RECEPTU Svaki zalogaj miluje nepca
Nimalo ne zaostaju za originalom.
BAKA JELINE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Svaki put ispadnu mekane i savršene
Svaki zalogaj je raj za nepca.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.
SOČNE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Super idu uz pire krompir, a pravi raj za nepca
Ukusa koji govori 1000 jezika.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)