ĆUFTE U SOSU OD PARADAJZA Ručak bez greške koji krepi organizam
Saftaste i sočne, a prave se lako.
Potrebno je
Za ćufte:
- 500 g mlevenog mešanog mesa
- 1 jaje
- 2 kriške hleba (od juče)
- malo mlevenog bibera
- malo suvog peršuna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prezle
- ulje
Za paradajz sos:
- 300 g paradajz pirea
- 1/2 glavice crnog luka
- malo svežeg peršuna
- malo bibera u zrnu
- 1-1,5 čaša vode
- 1-2 kašike brašna
- mešavina začina
Priprema
Kriške hleba potopite u toploj vodi. Jaja i mleveno meso dobro umesite pa dodajte peršun, biber, seckan crni luk i so. Ocedite kriške od vode pa dodajte mlevenom mesu. Dodajte prašak za pecivo pa dok mesite polako dodajte prezle. Namažite ruke uljem i od smese napravite loptice. U tiganju na zagrejanom ulju pržite ćufte, dok ne porumene. Paradajz pire sipajte u šerpu pa dodajte seckan luk, peršun, biber i ostavite da proključa. Sipajte vodu i opet ostavite da proključa. Brašno razmutite u malo vode pa dodajte sosu, začinite. Nakon par minuta u šerpu dodajte ćufte i pustite da se krčka, 20 minuta na tihoj vatri.
Možda vas zanima:
ĆUFTE U sosu od paradajza, sočne i mekane, a meso se lepi za prste
Neodoljive ćufte u spoju sa paradaz sosom.
ĆUFTE U SOSU PO RECEPTU DARKA LAZIĆA Sočne i mekane
Popularni pevač Darko Lazić veliki je gurman. U nastavku sledi njegov recept za ove preukusne ćufte u paradajz sosu.
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Po zaboravljenom bakinom receptu
Napravite ćufte na način kako se to radilo nekada. Vratite se u prošlost i vreme porodičnih ručkova.
MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
SLAGANI BUREK SA SIROM BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Sočan i slasan, za pravo zadovoljstvo
Od gotovih kora, hrskav spolja, a sočan iznutra.
OČISTITE ŠPORET I REŠETKU I ODMASTITE POSUDE Treba vam samo ova 1 namirnica iz kuhinje
Kafa ima višenamensku primenu, pa osim kao napitak, može da se koristi za čišćenje posuđa, eliminisanje neprijatnih mirisa ili kao piling za ruke.
BAJADERA SA KIKIRIKI PUTEROM Još bolja od one klasične, a popravlja dan u trenu
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
CAKANINE BRZE POGAČICE NIKO NE ODBIJA Sir se topi u ustima, a nestaju sa stola odmah
Dragica Radosavljević, poznata pod umetničkim imenom Cakana, već godinama je deo srpske umetničke i muzičke scene, a svojim raskošnim glasom postavila je standarde mnogim novim mladim pevačima. Srpska pevačica narodne, izvorne i folk muzike vodi računa o ishrani, a na račun zavidne linije dobija brojne komplimente, pa je teško poverovati da ima troje unučadi i odraslu ćerku Mariju. Pre nekoliko godina podelila je ovaj recept za preukusne pogačice sa sirom, koje se jednostavno pripremaju, a nestaće sa stola čim se postave.
Komentari (0)