POSNI PREBRANAC BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Greje dušu i telu, a svaki zalogaj je bolji od prethodnog
Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa.
Potrebno je
- 700 g pasulja
- 1 veći praziluk
- 1 veći crni luk
- ulje
- mlevena začinska paprika
- tucana ljuta paprika
- so
- biber
- lovorov list
- mleven biber
- biber u zrnu
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite dobro pasulj, pa nalijte vodu i dodajte 3 kašike ulja, lovorov list i biber u zrnu. Pustite pasulj da se kuva. Praziluk i crni luk propržite na ulju i dinstajte pola sata dok dobro ne omekša. Posolite, dodajte mlevenu začinsku i tucanu papriku. Stavite na dno pleha pasulj, pa preko luk. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Završite pasuljem pa sipajte odozgo malo ulja. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Treba da ostane malo čorbice jer ne sme pasulj da bude potpuno suv. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
TAJNI SASTOJAK ZA SAVRŠEN PASULJ Dodajte ovo i zaboravite na naduvenost i gasove
Ako i vas muči nadimanje nakon pasulja primenite ovaj jednostavni trik.
DODAJTE OVO U PASULJ I RECITE ZBOGOM NADUTOSTI Jednostavan trik koji svaki put uspe
Ako i vas muli problem nadutosti stomaka kada jedete pasulj, primenite ovaj koristan savet.
ČORBASTI PASULJ SA SLANINOM I KOBASICOM Omiljeno srpsko jelo "na kašiku", aromatično i ukusno
Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
SPANAĆ LAZANJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Poći će vam voda na usta koliko je ukusno
Klasik za sva vremena sa drugačijim sastojcima, prste da poližete.
SLANA TORTA OD PAPRIKA Slasno predjelo kao izmišljeno za slavsku trpezu, a ukusa koji priča priče
Napravićete brzo i lako, a dobićete brojne komplimente koliko je ukusno.
TAJNI SASTOJAK ZA SAVRŠEN PASULJ Dodajte ovo i zaboravite na naduvenost i gasove
Ako i vas muči nadimanje nakon pasulja primenite ovaj jednostavni trik.
CRVENO SOČIVO Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a zdravo i ukusno
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
Komentari (0)