AMERIČKA PITA SA ČOKOLADOM Još slađa od one sa jabukama, otopićete se od miline

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ako volite pitu sa jabukama, ovu ćete da obožavate.

pita sa čokoladom
Shutterstock

Potrebno je
Za testo

  • 250 g brašna
  • 150 g šećera
  • 150 g putera
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 1 limun
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Za čokoladnu kremu

  • 130 g tamne čokolade
  • 100 g šećera
  • 50 ml slatke pavlake
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer 

Priprema
 

Rernu zagrejte na 160-170 stepeni. Pola sata ranije izvadite puter iz frižidera, pa ga narežite na kockice i ostavite da omekša. Brašno prosejte sa praškom za pecivo pa pomešajte sa šećerom i rendanom limunovom korom. Dodajte puter. Viljuškom razmutite jaje sa žumancem i vanilinim šećerom. Dodajte u smesu od brašna i putera pa zamesite glatko i mekano testo. Prekrijte ga providnom folijom pa tako ostavite u frižideru bar pola sata. Za to vreme pripremajte čokoladni krem. Čokoladu izlomite na delove pa je otopite na pari. Pustite da se prohladi. Mikserom penasto umutite jaje sa šećerom. Onda dodajte pavlaku i vanilin šećer, pa prohlađenu čokoladu. 
Pomešajte dobro da smesa postane kompaktna. Razvaljajte dve trećine testa pa njime obložite kalup. Izlijte čokoladni krem pa ga rasporedite da bude ravnomerno. Onda razvaljajte preostalo testo, pa ga izrežite na trake od kojih napravite mrežu. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 160-170 stepeni. Pustite da se prohladi pa pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading