AMERIČKA PITA SA ČOKOLADOM Još slađa od one sa jabukama, otopićete se od miline
Ako volite pitu sa jabukama, ovu ćete da obožavate.
Potrebno je
Za testo
- 250 g brašna
- 150 g šećera
- 150 g putera
- 1 jaje
- 1 žumance
- 1 limun
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 vanilin šećer
Za čokoladnu kremu
- 130 g tamne čokolade
- 100 g šećera
- 50 ml slatke pavlake
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 160-170 stepeni. Pola sata ranije izvadite puter iz frižidera, pa ga narežite na kockice i ostavite da omekša. Brašno prosejte sa praškom za pecivo pa pomešajte sa šećerom i rendanom limunovom korom. Dodajte puter. Viljuškom razmutite jaje sa žumancem i vanilinim šećerom. Dodajte u smesu od brašna i putera pa zamesite glatko i mekano testo. Prekrijte ga providnom folijom pa tako ostavite u frižideru bar pola sata. Za to vreme pripremajte čokoladni krem. Čokoladu izlomite na delove pa je otopite na pari. Pustite da se prohladi. Mikserom penasto umutite jaje sa šećerom. Onda dodajte pavlaku i vanilin šećer, pa prohlađenu čokoladu.
Pomešajte dobro da smesa postane kompaktna. Razvaljajte dve trećine testa pa njime obložite kalup. Izlijte čokoladni krem pa ga rasporedite da bude ravnomerno. Onda razvaljajte preostalo testo, pa ga izrežite na trake od kojih napravite mrežu. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 160-170 stepeni. Pustite da se prohladi pa pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)