JAGNJEĆE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU BOLJE OD KLASIČNIH Sočne i slasne, prste da poližete

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ako volite ćufte u paradajz sosu, ove jagnjeće ćete da obožavate.

ćufte
Shutterstock

Potrebno je

Za ćufte:

  • 60 g prezli
  • 30 ml jogurta
  • 1 kg mlevenog jagnjećeg mesa
  • 1 jaje
  • 1 crni luk
  • 30 g crnih maslina
  • 1 kašičica korijandera
  • 1 kašičica mlevenog komorača
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 3 kašike seckanih listova nane
  • maslinovo ulje

Za paradajz sos:

  • 1 crveni luk
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 400 g čeri paradajza

Za posipanje:

  • 3 kašike sekane nane 
  • izmrvljeni kravlji sir

Priprema

U jednoj posudi pomešajte prezle i jogurt, pa ostavite par minuta, da odstoje i omekšaju. Umutite jaje pa pomešajte sa mesom, prezlama i jogurtom, maslinama i seckanim lukom. Zasebno pomešajte korijander, tucanu papriku, so, komorač i seckanu nanu. Tu smesu dodajte u onu sa mesom, pa rukama dobro sjedinite. Oblikujte kuglice i prebacite na pleh. Maslinovo ulje zagrejte u tiganju. Pržite čufte 6 minuta, pa ih prebacite na tanjir. Dodajte seckani luk, pa posolite i dinstajte na srednjoj temperaturi, dok ne omekša. Dodajte tucanu papriku i seckani paradajz. Paradajz začinite po želji pa kuvajte dok ne provri. Ćufte dodajte u paradajz sos pa kuvajte 15 do 20 minuta. Dekorišite sa nanom pa servirajte. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading