JAGNJEĆE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU BOLJE OD KLASIČNIH Sočne i slasne, prste da poližete
Ako volite ćufte u paradajz sosu, ove jagnjeće ćete da obožavate.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Slasno jelo koje krepi organizam u trenu, a držaće vas dugo sitim
Fenomenalno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

ĆUFTE U SOSU Fenomenalne i sočne, osvojiće vas od prvog zalogaja
Slasne i ukusne, najbolje služite uz krompir pire.

ĆUFTE U SOSU Stari baka Mirin recept koji se prenosio generacijama, a nikad sočnije i slasnije
Služite toplo uz pire krompir.

ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
Za ćufte:
- 60 g prezli
- 30 ml jogurta
- 1 kg mlevenog jagnjećeg mesa
- 1 jaje
- 1 crni luk
- 30 g crnih maslina
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica mlevenog komorača
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 3 kašike seckanih listova nane
- maslinovo ulje
Za paradajz sos:
- 1 crveni luk
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 400 g čeri paradajza
Za posipanje:
- 3 kašike sekane nane
- izmrvljeni kravlji sir
Priprema
U jednoj posudi pomešajte prezle i jogurt, pa ostavite par minuta, da odstoje i omekšaju. Umutite jaje pa pomešajte sa mesom, prezlama i jogurtom, maslinama i seckanim lukom. Zasebno pomešajte korijander, tucanu papriku, so, komorač i seckanu nanu. Tu smesu dodajte u onu sa mesom, pa rukama dobro sjedinite. Oblikujte kuglice i prebacite na pleh. Maslinovo ulje zagrejte u tiganju. Pržite čufte 6 minuta, pa ih prebacite na tanjir. Dodajte seckani luk, pa posolite i dinstajte na srednjoj temperaturi, dok ne omekša. Dodajte tucanu papriku i seckani paradajz. Paradajz začinite po želji pa kuvajte dok ne provri. Ćufte dodajte u paradajz sos pa kuvajte 15 do 20 minuta. Dekorišite sa nanom pa servirajte. Bon appetit!

POSNA TOFU PASTA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve druge
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

JUNEĆI GULAŠ U CRNOM VINU Gurmanski specijalitet za one izbirljive
Sočan i drugačiji, prste da poližete.

POSNA BAKLAVA SA VIŠNJAMA Prolećna poslastica koja će vam ulepšati radnu nedelju
Služite hladnu, sečenu na komade.


CIMET ROLNICE NA VODI Pola pleha nestane dok trepnete
Najbolje služite uz šolju kafe.
Komentari (0)