JAGNJEĆE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU BOLJE OD KLASIČNIH Sočne i slasne, prste da poližete
Ako volite ćufte u paradajz sosu, ove jagnjeće ćete da obožavate.
Potrebno je
Za ćufte:
- 60 g prezli
- 30 ml jogurta
- 1 kg mlevenog jagnjećeg mesa
- 1 jaje
- 1 crni luk
- 30 g crnih maslina
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica mlevenog komorača
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 3 kašike seckanih listova nane
- maslinovo ulje
Za paradajz sos:
- 1 crveni luk
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 400 g čeri paradajza
Za posipanje:
- 3 kašike sekane nane
- izmrvljeni kravlji sir
Priprema
U jednoj posudi pomešajte prezle i jogurt, pa ostavite par minuta, da odstoje i omekšaju. Umutite jaje pa pomešajte sa mesom, prezlama i jogurtom, maslinama i seckanim lukom. Zasebno pomešajte korijander, tucanu papriku, so, komorač i seckanu nanu. Tu smesu dodajte u onu sa mesom, pa rukama dobro sjedinite. Oblikujte kuglice i prebacite na pleh. Maslinovo ulje zagrejte u tiganju. Pržite čufte 6 minuta, pa ih prebacite na tanjir. Dodajte seckani luk, pa posolite i dinstajte na srednjoj temperaturi, dok ne omekša. Dodajte tucanu papriku i seckani paradajz. Paradajz začinite po želji pa kuvajte dok ne provri. Ćufte dodajte u paradajz sos pa kuvajte 15 do 20 minuta. Dekorišite sa nanom pa servirajte. Bon appetit!
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Komentari (0)