SOČNI BRAUNI SA TREŠNJAMA IDEALAN ZA LETO Desert gotov za pola sata, po receptu Džejmija Olivera
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa trešnjama ćete obožavati.
Potrebno je
- 130 g putera
- 150 g crne čokolade (70% kakaoa)
- 60 g trešanja
- 60 g oraha
- 150 g šećera
- 60 g kakao praha
- 75 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- šlag i sladoled za serviranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi otopite čokoladu i puter, iznad lonca sa provrelom vodom. Višnjama odstranite koštice pa ih iseckajte, kao i orahe. Dodajte otopljenu čokoladu višnjama. Zasebno, u posudi pomešajte šećer, kakao prah, brašno i prašak za pecivo. Suve sastojke dodajte u čokoladnu smesu, pa dobro sjedinite. Zasebno umutite jaja, pa ih dodajte u smesu. Izlijte smesu u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi. Secite brauni na kocke i služite uz kuglu sladoleda ili šlag. Prijatno!
Možda vas zanima:
BLONDI KOLAČ RASTURA UKUSOM Sve se samo pomeša i peče, a savršen za iznenadne goste
Lagan i sočan, nestaće sa stola odmah.
BRAUNI SA LEŠNIK KREMOM Za prave slatkoljupce i one izbirljive, a gotov dok pristavite kafu
Kremast i sočan, i dupla mera će biti ništa.
BRAUNI Donosimo vam originalni američki recept za slatkiš koji uspeva svima
Pola pleha nestane dok trepnete.
BLONDI Savršen za početnike, a polizaćete i tanjir koliko je ukusan
Sočan i jednostavan za pripremu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)