SOČNI BRAUNI SA TREŠNJAMA IDEALAN ZA LETO Desert gotov za pola sata, po receptu Džejmija Olivera
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa trešnjama ćete obožavati.
Potrebno je
- 130 g putera
- 150 g crne čokolade (70% kakaoa)
- 60 g trešanja
- 60 g oraha
- 150 g šećera
- 60 g kakao praha
- 75 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jaja
- šlag i sladoled za serviranje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi otopite čokoladu i puter, iznad lonca sa provrelom vodom. Višnjama odstranite koštice pa ih iseckajte, kao i orahe. Dodajte otopljenu čokoladu višnjama. Zasebno, u posudi pomešajte šećer, kakao prah, brašno i prašak za pecivo. Suve sastojke dodajte u čokoladnu smesu, pa dobro sjedinite. Zasebno umutite jaja, pa ih dodajte u smesu. Izlijte smesu u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se ohladi. Secite brauni na kocke i služite uz kuglu sladoleda ili šlag. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRAUNI U savršenom spoju sa lešnicima, od smo 3 sastojka, uzećete parče više
Kremast, mekan i neodoljiv, idealan kada navrate nenajavljeni gosti.
BRAUNI Fenomenalni desert koji se pravi brzo i lako, preukusan je, prste da poližete
Poslastica koja dolazi iz Amerike osvaja svojim ukusom, a napravićete ga začas. Sladak i kremast, probajte i uverite se sami.
BRAUNI Savršen čokoladno-voćni spoj kome nećete moći da odolite, gotov za pola sata
Jede vam se nešto slatko ali ne znate šta da napravite? Napravite brauni. Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
BRAUNI Američka čokoladna poslastica koja je zaludela svet, a brzo i lako se pravi
Jede vam se čokoladni kolač a nemate mnogo vremena? Napravite ovaj slatkiš koji je tražilo 20 miliona ljudi na društvenim mrežama. Toliko je sladak da mu nećete odoleti.
DUNAVSKI TALASI Starinski desert na kome su odrasle generacije, ukusa koji se pamti
Klasik sa višnjama i čokoladom oduševiće i one izbirljive.
MUSAKA OD SPANAĆA Aromatični specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Klasik na drugačiji način, za pravo uživanje.
POSNI PREBRANAC Držaće vas dugo sitim, a pomera granice dobrog ukusa
Slasno jelo ni malo ne zaostaje za mrsnom verzijom, a oduševiće i one izbirljive.
AKO DODATE SO PRERANO U TESTENINU BIĆE GNJECAVA Profesionalni kuvar otkrio pravo vreme
Nije svejedno kada ćete da dodate so u testeninu, od toga zavisi da li će pasta da bude ukusna ili gnjecava.
DOMAĆI KOKOS KREM Najjeftinija verzija preukusnog deserta koji se topi u ustima
Ako volite kokos, ovaj krem ćete obožavati.
Komentari (0)