KNEDLE SA VIŠNJAMA Posni desert po starinskom receptu, za pravo zadovoljstvo
Klasik bez premca, pravićete stalno.
Potrebno je
Za testo:
- 3 šolje brašna
- 3 kašike ulja
- čaša vode
- so
Za fil:
- 500 g višanja
- šećer
- malo griza
Priprema:
Višnje operite i očistite od koštica, pa pomešajte sa šećerom i dodajte malo griza. Dobijeni sok prespite u odvojenu posudu. Zasebno, pomešajte vodu sa brašnom, pa sipajte ulje i so. Zamesite testo , pa ga pokrijte krpom i ostavite 20 minuta u zamrzivaču. Oklagijom rastanjite testo pa čašom isecite male krugove. Stavite višnje u sredinu svakog kruga, pa zatvorite ivice testa, da knedle budu u obliku polumeseca. Sipajte vodu u šerpu pa dodajte šećer i stavite na ringlu da provri. Kad proključa dodajte knedle. Kuvajte sve dok ne izađu na površinu. Gotove knedle prelijte zaslađenim sokom od višanja. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA MIRIŠU NA DETINJSTVO Savršeno sočne, tope se u ustima
Najbolje stavite odmah duplu meru.
KNEDLE SA BOROVNICAMA Jednostavnost i savršenstvo ukusa u svakom zalogaju
Nema ko će im odoleti.
KNEDLE SA ČOKOLADOM BUDE NOSTALGIJU Iste kao one iz bakine kuhinje, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mirisne i slatke, nestaće sa stola odmah.
KNEDLE SA DŽEMOM Kao one iz bakine kuhinje, mirisne, mekane kao duša i sočne, nema im ravnih!
Najbolje stavite duplu meru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)