KNEDLE SA VIŠNJAMA Posni desert po starinskom receptu, za pravo zadovoljstvo

Izvor: Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Klasik bez premca, pravićete stalno.

knedle sa višnjama
Shutterstock

Potrebno je

Za testo:

  • 3 šolje brašna  
  • 3 kašike ulja
  • čaša vode
  • so


Za fil:

  •    500 g višanja
  •    šećer
  •    malo griza


Priprema:

Višnje operite i očistite od koštica, pa pomešajte sa šećerom i dodajte malo griza. Dobijeni sok prespite u odvojenu posudu. Zasebno, pomešajte vodu sa brašnom, pa sipajte ulje i so. Zamesite testo , pa ga pokrijte krpom i ostavite 20 minuta u zamrzivaču. Oklagijom rastanjite testo pa čašom isecite male krugove. Stavite višnje u sredinu svakog kruga, pa zatvorite ivice testa, da knedle budu u obliku polumeseca. Sipajte vodu u šerpu pa dodajte šećer i stavite na ringlu da provri. Kad proključa dodajte knedle. Kuvajte sve dok ne izađu na površinu. Gotove knedle prelijte zaslađenim sokom od višanja. Bon appetit!

 

 

 

Možda vas zanima:

germknedle

AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane

15:00

8 decembar, 2024

Sezonski recepti

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading