AKO VOLITE KLASIČNU BAKLAVU OVU ĆETE OBOŽAVATI Kokos joj daje posebnu draž
Ukusa koji se pamti, najbolje odmah stavite duplu meru.
![kokos baklava](/data/images/2024-07-10/93547_shutterstock-2480396857_f.jpg?timestamp=1720562400)
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za baklavu
- 5 jaja
- 1 šolja ulja
- 1 šolja jogurta
- 2 šolje šećera
- 200 g kokosovog brašna
- 1 prašak za pecivo
Za sirup
- 4 šolje šećera
- 5 šolja vode
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte jogurt, ulje i kokosovo brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Pleh obložite pek papirom. Na dno stavite 2 kore, pa fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Na kraju, stavite 3 kore. Isecite baklavu na rombove, pa premažite uljem. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumeni. U šerpi zagrejte vodu sa šećerom, pa kuvajte 10 minuta na tihoj vatri. Dodajte vanilin šećer. Prohladite malo pečenu baklavu, pa je prelijte vrućim prelivom. Kad upije sirup, ostavite u frižideru da se prohladi.
Možda vas zanima:
![Baklava](/data/images/2023-10-28/65982_shutterstock-2083930417_f.jpg)
SOČNA BAKLAVA Starinska poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.
![baklava sa pomorandžama](/data/images/2024-08-02/96221_baklava-sa-pomorandzama_f.jpg)
BAKLAVA Po starom teta Nadinom receptu, bolju do sada niste jeli
Fenomenalan desert oduševiće sve koji ga budu probali, zato najbolje stavite duplu meru.
![baklava sa pistaćima](/data/images/2024-12-06/108109_baklava-sa-pistacima_f.jpg)
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik na drugačiji način, nema ko vam neće tražiti recept
Ako volite baklavu, ovu sa pistaćima ćete obožavati.
![baklava sa makom](/data/images/2024-11-28/107398_baklava-1_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Mirisna poslastica koja će vas oboriti s nogu, po receptu teta Živke
Neodoljivi klasik u fenomenalnom spoju sa makom, za sva vremena i prilike.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)