AKO VOLITE KLASIČNU BAKLAVU OVU ĆETE OBOŽAVATI Kokos joj daje posebnu draž
Ukusa koji se pamti, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 pakovanje kora za baklavu
- 5 jaja
- 1 šolja ulja
- 1 šolja jogurta
- 2 šolje šećera
- 200 g kokosovog brašna
- 1 prašak za pecivo
Za sirup
- 4 šolje šećera
- 5 šolja vode
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte jogurt, ulje i kokosovo brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobro izmešajte da se sastojci sjedine. Pleh obložite pek papirom. Na dno stavite 2 kore, pa fil. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Na kraju, stavite 3 kore. Isecite baklavu na rombove, pa premažite uljem. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj. dok ne porumeni. U šerpi zagrejte vodu sa šećerom, pa kuvajte 10 minuta na tihoj vatri. Dodajte vanilin šećer. Prohladite malo pečenu baklavu, pa je prelijte vrućim prelivom. Kad upije sirup, ostavite u frižideru da se prohladi.
Možda vas zanima:
BAKLAVA PUŽIĆI SA ORASIMA PONOS TURSKE I dupla mera je malo
Savršenog ukusa, a nisu preslatki.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, za sve svečane prilike
Najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNA BAKLAVA SA ČOKOLADOM Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, polizaćete i tanjir
Još slađa od klasične baklave, nema ko će joj odoleti.
ORIGINALNI RECEPT ZA BAKLAVU SA ORASIMA Može imati i 70 kora, a obožava je ceo svet
Poslastica koju voli ceo svet, a najpopularnija je u Turskoj, na Bliskom istoku i Balkanu prvi put je napravljena 1473. godine, u periodu Mehmeda Osvajača. Smatra se da se najbolja baklava pravi u gradu Gazijantep, odakle potiču i najbolji majstori za baklave. Ova slatka pita može imati i do 70 vrlo tankih kora, a pravi se s različitim sastojcima, od oraha, lešnika do pistaća, maka, čokolade
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)