KOLAČ SA PARADAJZOM Jeftin desert skupog ukusa koji uspeva i potpunim početnicima
Sočni kolač nestaće sa stola odmah.
Potrebno je
- 1 šolja soka od paradajza
- 1 šolja biljnog ulja
- 1 šolja smeđeg šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g brašna
za glazuru
- pola šolje marmelade po izboru
- 50 g tamne čokolade
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte sok od paradajza, šećer i ulje. Žicom dobro sjedinite. Brašno pomešano sa praškom za pecivo dodajte postepeno u smesu. Kad gustina testa bude kao za uštipke, preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Marmeladom premažite ohlađen kolač. Na kraju, pospite čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
BANANA HLEB ZA SAVRŠENO JUTRO Uspeva svima, a nestaće sa stola čim se postavi
Sočan i sladak, a odlično se slaže sa šoljom kafe.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)