KOLAČ SA PARADAJZOM Jeftin desert skupog ukusa koji uspeva i potpunim početnicima

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočni kolač nestaće sa stola odmah.

kolač sa paradajzom
Shutterstock

Potrebno je

 

  • 1 šolja soka od paradajza
  • 1 šolja biljnog ulja
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 200 g brašna

za glazuru

  • pola šolje marmelade po izboru
  • 50 g tamne čokolade
     

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte sok od paradajza, šećer i ulje. Žicom dobro sjedinite. Brašno pomešano sa praškom za pecivo dodajte postepeno u smesu. Kad gustina testa bude kao za uštipke, preručite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Marmeladom premažite ohlađen kolač. Na kraju, pospite čokoladom. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading