BELA PAHULJA Omiljeni kolač Jovanke Broz mekan poput oblaka, a pun kremastog fila

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Omiljeni kolač nekadašnje prve dame Jugoslavije, sočan i mekan.

bela pahulja kolač
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 1 celo jaje
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 3 kašike mlake vode

Fil:

  • 7 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 kašika gustina
  • 800 ml mleka
  • 250 g margarina

Preliv za koru:

  • oko 100 ml mleka
  • 2 kašike ruma

Za dekoraciju:

  • šlag
  • crna čokolada

Priprema:

Belanca odvojite od žumanca. U jedoj posudi umutite belanca u čvrst šne, uz dodavanje šećera. Dodajte brašno, jaje i mlaku vodu. Smesu izlijte u kalup pa ispecite koru. U mleku skuvajte žumanca umućena sa brašnom, gustinom i šećerom. U prohlađenu smesu dodajte margarin. Gotovu koru prelijte sa mešavinom mleka i ruma. Premažite filom. Preko dekorišite kolač umućenim šlagom i rendanom čokoladom. Prijatno!

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading