BELA PAHULJA Omiljeni kolač Jovanke Broz mekan poput oblaka, a pun kremastog fila
Omiljeni kolač nekadašnje prve dame Jugoslavije, sočan i mekan.

Potrebno je
Možda vas zanima:

PROLEĆNI KOLAČ SA MALINAMA I ČOKOLADOM Kremast i osvežavajući desert koji miriše na ljubav
Sladak i lagan, nema ko vam neće tražiti recept.

MRAMORNI KOLAČ BOLJI OD KLASIČNOG U savršenom spoju sa kafom, za jutro koje se pamti
Sočan i sladak, obožavaćete ga od prvog zalogaja.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema ko će mu odoleti, a priprema je tako jednostavna
Fenomenalan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.

VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.
Za koru:
- 7 belanaca
- 1 celo jaje
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 3 kašike mlake vode
Fil:
- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 kašika gustina
- 800 ml mleka
- 250 g margarina
Preliv za koru:
- oko 100 ml mleka
- 2 kašike ruma
Za dekoraciju:
- šlag
- crna čokolada
Priprema:
Belanca odvojite od žumanca. U jedoj posudi umutite belanca u čvrst šne, uz dodavanje šećera. Dodajte brašno, jaje i mlaku vodu. Smesu izlijte u kalup pa ispecite koru. U mleku skuvajte žumanca umućena sa brašnom, gustinom i šećerom. U prohlađenu smesu dodajte margarin. Gotovu koru prelijte sa mešavinom mleka i ruma. Premažite filom. Preko dekorišite kolač umućenim šlagom i rendanom čokoladom. Prijatno!

JEDNOSTAVNI RECEPT ZA NAJKREMASTIJI KROMPIR PIRE Uspeće i početnicima u kuhinji
Dodajte kao prilog ćuftama.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Priredite užitak vašim čulima, za večeru koja se pamti
Sočna i slasna, sa gotovom podlogom, biće spremna začas.

BRUSKETI SA DIMLJENIM LOSOSOM Italijansko brzo predjelo koje će oduševiti i najizbirljivije
Hrskavi i sočni, pravićete stalno.

TELETINA SA ŠAMPINJONIMA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa, za ručak koji se pamti
Najbolje služite uz kuvani pirinač i sir.

KROASANI SA VANILOM I VOĆEM Mekani kao duša i vazdušasti, a super idu uz kafu
Od navedene količine dobićete 8 kroasana.
Komentari (0)