MAFINI SA BRESKVAMA Drugačiji a preukusni, za savršen početak dana

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Nedoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.

mafini sa breskvama
Shutterstock

Potrebno je

  • 110 g omekšalog maslaca
  • 130 g smeđeg šećera
  • 2 jajeta
  • 100 ml jogurta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 3 kašike mleka
  • 2 krupnije breskve isečene na kockice

Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. U jednoj posudi sjedinite maslac, cimet i šećer. Špatulom dodajte brašno, pa ostavite sa strane. Kalup za mafine podmažite. Umutite penasto omekšali maslac, pa dodajte šečer i mutite još bar 3 minuta. Dodajte jaja, jogurt i vanilu. Umutite dobro da se sastojci sjedine. Zasebno, pomešajte brašno sa praškom za pecivo, cimetom i solju i sodom bikarbonom. Špatulom dodajte smesu od jaja. Sipajte mleko, promešajte pa dodajte komadiće sečenog voća. Punite kalupe. Prvih pet minuta pecite u rerni zagrejanoj na 210 stepeni, pa smanjite temperaturu na 170 i pecite još 15 minuta. Proverite čačkalicom mafine da li su pečeni. 

 

 

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading