MAFINI SA BRESKVAMA Drugačiji a preukusni, za savršen početak dana
Nedoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.

Potrebno je
Možda vas zanima:

MAFINI SA ŠUMSKIM VOĆEM Neodoljivi desert koji se smaže u trenu, za prave sladokusce
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.

MAFINI OD BUNDEVE Slatki i mirisni, nestaće sa stola čim se postave
Neodoljivi i sočni, zamirisaće cela kuća.

ZDRAVI MAFINI Savršeni za doručak ili užinu, a prave se brzo i lako
Neodoljivi zalogajčići nestaće sa stola odmah.

MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Neodoljivi kolačići, u aromatičnom spoju, a prave se brzo i lako
Ako volite klasične mafine, ove sa jabukama i cimetom ćete obožavati.
- 110 g omekšalog maslaca
- 130 g smeđeg šećera
- 2 jajeta
- 100 ml jogurta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- 200 g brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice morske soli
- 3 kašike mleka
- 2 krupnije breskve isečene na kockice
Priprema:
Rernu zagrejte na 210 stepeni. U jednoj posudi sjedinite maslac, cimet i šećer. Špatulom dodajte brašno, pa ostavite sa strane. Kalup za mafine podmažite. Umutite penasto omekšali maslac, pa dodajte šečer i mutite još bar 3 minuta. Dodajte jaja, jogurt i vanilu. Umutite dobro da se sastojci sjedine. Zasebno, pomešajte brašno sa praškom za pecivo, cimetom i solju i sodom bikarbonom. Špatulom dodajte smesu od jaja. Sipajte mleko, promešajte pa dodajte komadiće sečenog voća. Punite kalupe. Prvih pet minuta pecite u rerni zagrejanoj na 210 stepeni, pa smanjite temperaturu na 170 i pecite još 15 minuta. Proverite čačkalicom mafine da li su pečeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.

ITALIJANSKE POSNE VANILICE Tako mekane i ukusne da nećete moći da se zaustavite na jednoj
Savršene za dane posta.

PUNJENO BELO MESO ZA PRAVE GURMANE Slasni ručak koji će obožavati cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

POSNA TOFU PASTA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve druge
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)