OBRNUTI ČIZKEJK Čuveni desert bez pečenja i brašna kome popularnost samo raste
Fenomenalni desert na drugačiji način, a gotov za 15 minuta, prste da poližete.
Potrebno je
- 150 g keksa
- 100 g šećera
- 200 g jagoda
- 10 g želatina
- 50 ml vode
- 150 g krem sira
- 70 g kakaoa
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
U kalup poređajte keks. U šerpu sipajte šećer i dodajte jagode, pa mešajte dok se šećer ne otopi. Nanesite preko keksa. Zasebno pomešajte želatin sa vodom, pa ostavite da nabubri. Umutite slatku pavlaku, pa zasebno umutite kakao sa krem sirom. Sjedinite obe smese pa umutite mikserom. Nabubreli želatin otopite na pari, pa ga dodajte u fil sa krem sirom. Sve mikserom sjedinite. Sipajte u kalup preko jagoda. Ostavite obrnuti čizkejk neko vreme u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA LAVANDOM Klasik na drugačiji način, još kremastiji, a ukusa koji se pamti
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa lavandom ćete obožavati.
BASKIJSKI ČIZKEJK Španski desert nastao učeničkom greškom, a nema ko će ostati na jednom parčetu
Čuveni čizkejk je nastao kada je učenik u baru slučajno kolač stavio u pogrešnu rernu, nakon čega je kolač spolja zagoreo, a iznutra je ostao kremast.
ČIZKEJK SA KAFOM Aromatični desert za prave sladokusce, podseća na tiramisu, a opet drugačiji
Fenomenalni desert sa kafom osvojiće vas od prvog zalogaja.
TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)