OBRNUTI ČIZKEJK Čuveni desert bez pečenja i brašna kome popularnost samo raste
Fenomenalni desert na drugačiji način, a gotov za 15 minuta, prste da poližete.
Potrebno je
- 150 g keksa
- 100 g šećera
- 200 g jagoda
- 10 g želatina
- 50 ml vode
- 150 g krem sira
- 70 g kakaoa
- 250 ml slatke pavlake
Priprema:
U kalup poređajte keks. U šerpu sipajte šećer i dodajte jagode, pa mešajte dok se šećer ne otopi. Nanesite preko keksa. Zasebno pomešajte želatin sa vodom, pa ostavite da nabubri. Umutite slatku pavlaku, pa zasebno umutite kakao sa krem sirom. Sjedinite obe smese pa umutite mikserom. Nabubreli želatin otopite na pari, pa ga dodajte u fil sa krem sirom. Sve mikserom sjedinite. Sipajte u kalup preko jagoda. Ostavite obrnuti čizkejk neko vreme u frižideru. Bon appetit!
Možda vas zanima:
TIRAMISU ČIZKEJK Neodoljivi spoj omiljeniih poslastica u jednom kolaču, ukusa koji se ne zaboravlja
Ako volite tiramisu i čizkejk najbolje napravite tiramisu čizkejk.
KAPUĆINO ČIZKEJK Dragana je dala recept za najkremastiji kolač sa kafom
Probajte ovu neodoljivu poslasticu sa kafom, po receptu Dragane Jović iz Kostolca
POSNI ČIZKEJK Ni malo ne zaostaje za originalom, a kremast i neodoljiv
Mnogima omiljeni kolač možete da pravite i u dane posta.
MAČA ČIZKEJK Klasik na drugačiji način koji ćete obožavati, idealan za vrele letnje dane
Kolač mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
NEMAČKA KRTICA Kremasta poslastica koja se topi u ustima, u sočnom spoju sa bananama
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i bananama, a mekana i izdašna.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
POTAŽ OD SPANAĆA I PAŠKANATA Neodoljivo kremast i ukusan, a zdrav i pun vitamina
Fenomenalna krem čorba kao izmišljena za jesen.
MAK KOLAČ SA LIMUNOM Aromatični desert koji pomera granice dobrog ukusa, a totalno drugačiji
Sočan spoj maka i limuna u kiselkasto-slatkom ukusu.
TRIKOVI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće sočna i mekana kao pamuk, a caka je u ovome
Primenite ove korisne trikove i uživajte u omiljenoj poslastici.
Komentari (0)