PILETINA SA LIMUNOM Recept glumice Dženifer Garner za sočno jelo zapalio mreže, a uspeva svima
Sočno i slasno jelo držaće vas dugo sitim, a limun mu daje poseban šmek.


Možda vas zanima:

PILETINA SA KIKIRIKIJEM Sočno i slasno jelo koje će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu
Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Kremasta i neodoljiva, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočni ručak sa mesom i sirom obožavaće cela porodica, a priprema je veoma jednostavna.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.
Potrebno vam je:
- 2 kašike tamjana
- 1 kašika semenki komorača
- so i sveži mleveni biber
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 1 limun isečen na tanke kriške
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka tanko isečenih
- pileća prsa očišćena od kostiju
- pola šoljice belog vina
- sok od jednog limuna
Priprema
Rernu zagrejte na 230 stepeni. Dodajte tamjan, semenke komorača, so i biber u mali blender i blendajte dok se ne sjedine. Dodajte maslinovo ulje u malu šolju, mešavinu ulja pa pomešajte i ostavite sa strane. U tepsiju rasporedite kriške limuna pa dodajte beli luk odozgo. Dodajte piletinu pa prelijte sa pola mešavine bilja i ulja. Premažite ostatkom mešavine kožicu na mesu. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Dodajte vino u tiganj ali nikako direktno na piletinu i pecite još 15 minuta. Onda izvadite o+piletinu iz rerne, poprskajte limunovim sokom i aluminijumskom folijom i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Na kraju, isecite piletinu na komade pa posolite i služite vruće, uz sos. Bon appetit!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!
Zadao joj nikad žešći udarac: Mateja dočekao svojih pet minuta da se osveti Aneli, pa je ocrnio za sva vremena! (VIDEO)

KIJAMET U OVIM DELOVIMA ZEMLjE: Vremenska prognoza za nedelju, 6. april

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?
Žao mi je što sam ti opsovao ćerku: Terza se po ko zna koji put pokajao što je Aneli izgovorio opake uvrede, pa dao svoj iskren sud o Đedoviću! (VIDEO)

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd
Stavio sve karte na sto! Peja izneo svoje mišljenje o Đedoviću i Aneli, pa priznao šta im zamera... (VIDEO)

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)