PILETINA SA LIMUNOM Recept glumice Dženifer Garner za sočno jelo zapalio mreže, a uspeva svima
Sočno i slasno jelo držaće vas dugo sitim, a limun mu daje poseban šmek.
Potrebno vam je:
- 2 kašike tamjana
- 1 kašika semenki komorača
- so i sveži mleveni biber
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 1 limun isečen na tanke kriške
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka tanko isečenih
- pileća prsa očišćena od kostiju
- pola šoljice belog vina
- sok od jednog limuna
Priprema
Rernu zagrejte na 230 stepeni. Dodajte tamjan, semenke komorača, so i biber u mali blender i blendajte dok se ne sjedine. Dodajte maslinovo ulje u malu šolju, mešavinu ulja pa pomešajte i ostavite sa strane. U tepsiju rasporedite kriške limuna pa dodajte beli luk odozgo. Dodajte piletinu pa prelijte sa pola mešavine bilja i ulja. Premažite ostatkom mešavine kožicu na mesu. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Dodajte vino u tiganj ali nikako direktno na piletinu i pecite još 15 minuta. Onda izvadite o+piletinu iz rerne, poprskajte limunovim sokom i aluminijumskom folijom i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Na kraju, isecite piletinu na komade pa posolite i služite vruće, uz sos. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KIŠ SA PEČURKAMA Aromatično jelo za prave gurmane, a ukusa koji priča priče
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
GULAŠ SA PIVOM Sočni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
BRUSKETI SA PEČURKAMA Slasni zalogajčići nestaće sa stola odmah, a imaćete osećaj kao da ste u Italiji
Sočni i aromatični, idealni za slavsku trpezu.
ČOKOLADNA TORTA Poslastica koja popravlja dan u trenu, po receptu čuvene Marte Stjuart
Neodoljiva čokoladna torta objavljena u časopisu Martha Stewart living, za prave sladokusce.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
Komentari (0)