PILETINA SA LIMUNOM Recept glumice Dženifer Garner za sočno jelo zapalio mreže, a uspeva svima

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Sočno i slasno jelo držaće vas dugo sitim, a limun mu daje poseban šmek.

piletina sa limunom
Shutterstock
piletina sa limunom Printscreen
 

Potrebno vam je:

  • 2 kašike tamjana
  • 1 kašika semenki komorača
  • so i sveži mleveni biber
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1 limun isečen na tanke kriške
  • glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka tanko isečenih
  • pileća prsa očišćena od kostiju
  • pola šoljice belog vina
  • sok od jednog limuna

Priprema

Rernu zagrejte na 230 stepeni. Dodajte tamjan, semenke komorača, so i biber u mali blender i blendajte dok se ne sjedine. Dodajte maslinovo ulje u malu šolju, mešavinu ulja pa pomešajte i ostavite sa strane. U tepsiju rasporedite kriške limuna pa dodajte beli luk odozgo. Dodajte piletinu pa prelijte sa pola mešavine bilja i ulja. Premažite ostatkom mešavine kožicu na mesu. Pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Dodajte vino u tiganj ali nikako direktno na piletinu i pecite još 15 minuta. Onda izvadite o+piletinu iz rerne, poprskajte limunovim sokom i aluminijumskom folijom i pustite da odstoji 10 do 15 minuta. Na kraju, isecite piletinu na komade pa posolite i služite vruće, uz sos. Bon appetit!

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading