BEĆARAC Letnji specijalitet gotov začas, a nestaće sa stola odmah, prste da poližete

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo sa paprikom i paradajzom držaće vas dugo sitim.

bećarac
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 paprika
  • 4 paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber
  • svež bosiljak

Priprema:
Izdinstajte luk, pa dodajte seckane paprike. Kada paprike omekšaju, dodajte paradajz i beli luk, so i biber, pa kuvajte dok se sos ne zgusne. Pred kraj u bećarac dodajte jedno jaje, sklonite s ringle i dobro promešajte.

 

Možda vas zanima:

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading