DOMAĆI HLEB BOLJI OD KUPOVNOG Uspeće svima, a mekan kao duša

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.

domaći hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g glatkog brašna
  • 10 g putera
  • 12 g soli
  • 40 g svežeg kvasca
  • 300 ml mlake vode

Priprema:
Kvasac razmrvite, dodajte malo šećera i 50 ml mlake vode pa ostavite na toplom mestu oko 10 minuta. Prosejanom brašnu dodajte so i kvasac pa pomešajte s preostalom vodom. Umešajte rastopljeni puter i zamesite glatko testo. Ostavite neka se diže na toplom mestu oko 30 minuta. Testo premesite, oblikujte i stavite u namašćeni kalup. Pre pečenja testo stavite još jedanput da se digne. Zarežite hleb nožem i poprskajte vodom, stavite u zagrejanu rernu na 225 stepeni i pecite oko 10 minuta, a zatim smanjite na 170 stepeni i pecite još 35 minuta.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading