OBRNUTI KOLAČ Ovo sezonsko voće mu daje poseban šmek, a mekan kao duša

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Ako volite breskve, ovaj kolač ćete obožavati.

obrnuti kolač sa kajsijama
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 200 ml mleka
  • 300 g kajsija (prepolovljenih)
  • prstohvat soli
  • vanilin šećer

Priprema:

Rastopite maslac i 50 g šećera u tiganju, dodajte kajsije i kratko propržite.
Umutite jaja sa preostalim šećerom, pa dodajte rastopljeni maslac, mleko, brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer. Sipajte smesu preko kajsija u tiganju. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada je kolač pečen, okrenite ga na tanjir. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading