OBRNUTI KOLAČ Ovo sezonsko voće mu daje poseban šmek, a mekan kao duša
Ako volite breskve, ovaj kolač ćete obožavati.
Potrebno je
- 100 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 ml mleka
- 300 g kajsija (prepolovljenih)
- prstohvat soli
- vanilin šećer
Priprema:
Rastopite maslac i 50 g šećera u tiganju, dodajte kajsije i kratko propržite.
Umutite jaja sa preostalim šećerom, pa dodajte rastopljeni maslac, mleko, brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer. Sipajte smesu preko kajsija u tiganju. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada je kolač pečen, okrenite ga na tanjir. Prijatno!
Možda vas zanima:
PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA Letnji desert koji osvežava u trenu, za sve sladokusce
Sočan desert, lagan i osvežavajuć, ukusa koji se pamti, uzećete parče više.
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Pravi se brzo i lako, a pravi je raj za sladokusce
Fenomenalni desert u sočnom spoju biskvita sa breskvama.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)