OBRNUTI KOLAČ Ovo sezonsko voće mu daje poseban šmek, a mekan kao duša
Ako volite breskve, ovaj kolač ćete obožavati.
Potrebno je
- 100 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 ml mleka
- 300 g kajsija (prepolovljenih)
- prstohvat soli
- vanilin šećer
Priprema:
Rastopite maslac i 50 g šećera u tiganju, dodajte kajsije i kratko propržite.
Umutite jaja sa preostalim šećerom, pa dodajte rastopljeni maslac, mleko, brašno, prašak za pecivo, so i vanilin šećer. Sipajte smesu preko kajsija u tiganju. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Kada je kolač pečen, okrenite ga na tanjir. Prijatno!
Možda vas zanima:
MRAMORNI KOLAČ SA BRESKVAMA Pravi se brzo i lako, a pravi je raj za sladokusce
Fenomenalni desert u sočnom spoju biskvita sa breskvama.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)