BRZA PITA SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za doručak ili večeru
Sočna i slasna, obožavaće cela porodica.
Potrebno je
- 500 g gotovih kora za pitu
- 300 g sira
- 2 jaja
- 100 ml kisele pavlake
- 100 ml ulja
- 5 g svežeg kvasca
- 1/4 kesice praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema
U jednoj posudi pomešajte izdrobljeni sir sa jajima, pavlakom i uljem. Dodajte izmrvljen sveži kvasac pa dodajte prašak za pecivo i malo soli. Pripremljenim filom nafilujte jednu koru, pa je umotajte u krug i poređajte u okruglu tepsiju. Potom sve ostale nafilovane kore motajte oko tog kruga. Pecite pitu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Omiljena srpska pita po receptu baka Dobrile, nikad sočnija
Sočna pita sa sirom oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆA GIBANICA Kao osmišljena za savršenu večeru, a najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna gibanica oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za početak dana
Sočna pita sa gotovim korama uspeće svima, a voleće je i oni izbirljivi.
GUŽVARA SA JOGURTOM Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, kao izmišljena za savršen doručak
Pravi se brzo i lako, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
ŠARAN IZ RERNE Posno jelo sa pirinčem koje je spremno za 30 minuta!
Posni ručak koji će vas odlično zasititi.
PODVARAK SA PILEĆIM MESOM Iskoristite sezonu kiselog kupusa i navalite na ovaj zimski specijalitet
Podvarak sa pilećim mesom će vas oduševiti.
ORIJENTALNI BATACI Ovakve do sada niste jeli, za gurmane i one izbirljive
Totalno drugačije jelo, u aromatičnom spoju.
ROLAT SA DŽEMOM Fenomenalni desert po starinskom teta Desinom receptu
Savršen za obične dane kada vam se jede slatko, ali i slavsku trpezu.
MANASTIRSKI PREBRANAC Recept je iz 18 veka, a tajna je u jednom sastojku
Tako je jednostavan, a preukusan!
Komentari (0)