POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti

Izvor: Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.

posna gibanica
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

  • 500 g heljdinih kora
  • 500 g biljnog sira
  • 150 g sojinog jogurta
  • 2 kašike ulja
  • pola kašičice sode bikarbone

Za premaz:

  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izmrvite biljni sir u posudi, pa dodajte ulje, sojin jogurt, sodu bikarbonu. Posolite i pobiberite. Sjedinite dobro. Zasebno pomešajte ulje sa kiselom vodom. Pleh obložite papirom za pečenje. Jednu koru stavite da prekrije dno. Premažite kiselom vodom i uljem, pa dodajte još jednu koru. Ponovo premažite kiselom vodom i uljem. Onda nanesite nadev od sira i jogurta, dodajte koru, premažite kiselom vodom i uljem, kora, premaz od kisele i ulja, zatim ide nadev. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Pecite posnu gibanicu oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

 

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

img
09. 04. 2025 13:04

Legendarni bubnjar napustio scenu zauvek FOTO/VIDEO

img
09. 04. 2025 13:10

Važno obaveštenje "Batut-a" o MMR vakcinama

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
09. 04. 2025 12:59

Milatović zabrinut: Sporazumi sa UAE su više nego problematični

img
09. 04. 2025 12:59

Voker podvrgnut operaciji

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

Komentari (0)