POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.

posna gibanica
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g heljdinih kora
  • 500 g biljnog sira
  • 150 g sojinog jogurta
  • 2 kašike ulja
  • pola kašičice sode bikarbone

Za premaz:

  • 200 ml kisele vode
  • 50 ml ulja

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izmrvite biljni sir u posudi, pa dodajte ulje, sojin jogurt, sodu bikarbonu. Posolite i pobiberite. Sjedinite dobro. Zasebno pomešajte ulje sa kiselom vodom. Pleh obložite papirom za pečenje. Jednu koru stavite da prekrije dno. Premažite kiselom vodom i uljem, pa dodajte još jednu koru. Ponovo premažite kiselom vodom i uljem. Onda nanesite nadev od sira i jogurta, dodajte koru, premažite kiselom vodom i uljem, kora, premaz od kisele i ulja, zatim ide nadev. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Pecite posnu gibanicu oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading