POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti
Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.
Potrebno je
- 500 g heljdinih kora
- 500 g biljnog sira
- 150 g sojinog jogurta
- 2 kašike ulja
- pola kašičice sode bikarbone
Za premaz:
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Izmrvite biljni sir u posudi, pa dodajte ulje, sojin jogurt, sodu bikarbonu. Posolite i pobiberite. Sjedinite dobro. Zasebno pomešajte ulje sa kiselom vodom. Pleh obložite papirom za pečenje. Jednu koru stavite da prekrije dno. Premažite kiselom vodom i uljem, pa dodajte još jednu koru. Ponovo premažite kiselom vodom i uljem. Onda nanesite nadev od sira i jogurta, dodajte koru, premažite kiselom vodom i uljem, kora, premaz od kisele i ulja, zatim ide nadev. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Pecite posnu gibanicu oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
GIBANICA NA DRUGAČIJI NAČIN Hrskava, slasna i posna, oduševićete se
Hrskavih kora, mekanog fila, gibanica, a posna, moguće je. Zamenite neke mrsne sastojke kao što su jaja, pravi sir i jogurt, sa mrsnim, i savršena pita je tu.
DOMAĆA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za početak dana
Sočna pita sa gotovim korama uspeće svima, a voleće je i oni izbirljivi.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)