SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 1 kockica kvasca
- malo soli
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 150 ml toplog mleka
- 200 g putera
- 2 žumanca
- 2 kesice cimeta
za posipanje
- šećer u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, U jednoj posudi pomešajte brašno, kvasac, so, jaja, šećer i mleko, pa zamesite testo. Ostavite 45 na toplom, da naraste. Zasebno umutite 175 g putera, žumanca i 100 g šećera, pa umešajte u testo. Pustite i da naraste još pola sata. Smesu podelite na dva dela. U polovinu testa dodajte pomešani cimet sa šećerom. Razvaljajte žuto testo pa preko njega braon i napravite rolat. Stavite u kalup za kuglof i ostavite na toplom mestu da još jednom naraste, oko pola sata. Iseckajte ostatak putera pa poređajte preko testa. Pecite kuglof 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen kolač pospite prah šećerom. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA ČOKOLADOM I MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, nema ko vam neće tražiti recept
Fenomenalan desert zbog kog će ukućani stajati u redu za još.
KOH Starinski slatkiš sa mlekom mekan kao duša, a uspeva i potpunim početnicima
Jednostavan kolač od griza i mleka, prste da poližete.
JESENJI KUGLOF Desert sa jabukama i cimetom kao osmišljen za hladne dane, po originalnom nemačkom receptu
Sočan spoj jabuke, oraha i cimeta oduševiće i one koji ne vole slatko.
BRZI KOLAČ SA JOGURTOM Jednostavan desert skupog ukusa, a totalno osvežavajući i kremast
Sočan i sladak, poći će vam voda na usta.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)