AROMATIČNI KUGLOF ZA SVE PRILIKE Fenomenalni desert za svaku svečanost, a gosti će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.

kuglof
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • 200 g putera (ili margarina)
  • 4 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 ml mleka
  • 100 g oraha (ili suvog voća po izboru)
  • Prstohvat soli
  • Cimet (po želji)

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje pa pospite mrvicama. Umutite penasto šećer sa puterom pa dodajte jedno po jedno jaje. Zatim sve dobro umutite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, cimet i prstohvat soli. Polako umešajte i ostale sastojke, naizmenično s mlekom, mešajući dok se sve ne sjedini. Zatim dodajte seckane orahe pa polako promešajte. U kalup izlijte pleh pa pecite 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim izvadite iz rerne pa pustite da se prohladi 10 do 15 minuta u kalupu. Prebacite kuglof na rešetku da se potpuno prohladi. Na kraju pospite šećerom.

@moja.trpeza Hrskava pasta za par minuta Sastojci: 300 g paste 2 jaja 150 g pavlake So po ukusu Ulje Priprema: 1. Skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju. 2. U međuvremenu, umutite jaja, pavlaku, ulje i so. 3. Pomješajte skuvanu pastu sa pripremljenom smesom. 4. Prebacite u tepsiju i pecite na 200°C 10 minuta. 5. Isecite i uživajte u hrskavoj pasti! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading