AROMATIČNI KUGLOF ZA SVE PRILIKE Fenomenalni desert za svaku svečanost, a gosti će vam tražiti recept
Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.

Potrebno je:
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 200 g putera (ili margarina)
- 4 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 ml mleka
- 100 g oraha (ili suvog voća po izboru)
- Prstohvat soli
- Cimet (po želji)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje pa pospite mrvicama. Umutite penasto šećer sa puterom pa dodajte jedno po jedno jaje. Zatim sve dobro umutite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, cimet i prstohvat soli. Polako umešajte i ostale sastojke, naizmenično s mlekom, mešajući dok se sve ne sjedini. Zatim dodajte seckane orahe pa polako promešajte. U kalup izlijte pleh pa pecite 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim izvadite iz rerne pa pustite da se prohladi 10 do 15 minuta u kalupu. Prebacite kuglof na rešetku da se potpuno prohladi. Na kraju pospite šećerom.
Možda vas zanima:

NEODOLJIVI KUGLOF Savršen za svaku svečanu priliku, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Fenomenalan desert raspametiće i one izbirljive.

KUGLOF SA ŠARGAREPOM I BUNDEVOM Aromatični desert savršen za sve svečane prilike
Mekan i sočan, uzećete parče više.

SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.

KUGLOF SA SMOKVAMA Klasik bez premca kojem se rado vraćamo, po receptu starom preko 2 decenije
Sočan desert idealan za sve svečane prilike, ukusa koji se pamti.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)