AROMATIČNI KUGLOF ZA SVE PRILIKE Fenomenalni desert za svaku svečanost, a gosti će vam tražiti recept
Fenomenalni kolač raspametiće i one koji ne vole slatko, ukusa koji priča priče.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 200 g putera (ili margarina)
- 4 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 ml mleka
- 100 g oraha (ili suvog voća po izboru)
- Prstohvat soli
- Cimet (po želji)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje pa pospite mrvicama. Umutite penasto šećer sa puterom pa dodajte jedno po jedno jaje. Zatim sve dobro umutite. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, cimet i prstohvat soli. Polako umešajte i ostale sastojke, naizmenično s mlekom, mešajući dok se sve ne sjedini. Zatim dodajte seckane orahe pa polako promešajte. U kalup izlijte pleh pa pecite 40 do 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zatim izvadite iz rerne pa pustite da se prohladi 10 do 15 minuta u kalupu. Prebacite kuglof na rešetku da se potpuno prohladi. Na kraju pospite šećerom.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KUGLOF Savršen za svaku svečanu priliku, ukusa koji govori više od 1000 jezika
Fenomenalan desert raspametiće i one izbirljive.
KUGLOF SA ŠARGAREPOM I BUNDEVOM Aromatični desert savršen za sve svečane prilike
Mekan i sočan, uzećete parče više.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
KUGLOF SA SMOKVAMA Klasik bez premca kojem se rado vraćamo, po receptu starom preko 2 decenije
Sočan desert idealan za sve svečane prilike, ukusa koji se pamti.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)